Miks tahab Ahhaa osta mitu elektriautot?

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Juur
Andres Juur Foto: TPM

Ahhaa

Miks tahab teaduskeskus Ahhaa riigihankega osta mitu neljakohalist elektriautot ja ühe viiekohalise elektriauto, mis on võrreldes bensiiniga sõitva autoga üsna soolase hinnaga?

Andres Juur
Teaduskeskuse Ahhaa juhataja


Me ei osta elektriautosid Ahhaa töötajate ametiautodeks. Teeme Ahhaasse koos riigi finantsasutusega Kredex elektriautode ekspositsiooni.

Mida see tähendab?

Siis saavad inimesed Ahhaas lähemalt tutvuda Eestis praegu ringi sõitvate ja pakutavate autodega.

Mõni auto hakkab asuma meie majas, paar maja ees. Majja ostame kokku kolm autot. Ühest uuest väiksest ehk neljakohalisest elektriautost teeme sõidusimulaatori. Selle juurde seame üles ka kasutatud elektriauto ja bensiinimootoriga auto, mille võtame osadeks lahti. Nii saavad kõik järele uurida, mille poolest need kaks kasutatud autot erinevad.

Õue läheb üks väike ja üks suur ehk nelja- ja viiekohaline elektriauto. Need on proovisõiduks. Inimesed ju vaatavad tänaval sõitvaid elektriautosid ning paljud tahaksid sellega sõita, kuid pole võimalust. Kui meie uus ekspositsioon valmis saab, siis võivad kõik ka elektriautoga proovisõitu teha.

Kuidas see käib ja kuidas kõik täpsemalt välja hakkab nägema, sellest on veel vara rääkida. Praegu oleme välja kuulutanud riigihanke elektriautode ostmiseks.

Millal elektriautode ekspositsioon valmis saab?

Sel suvel – juunis-juulis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles