Mängumaa peibutab poroloonbasseiniga

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«See on meie maitse järgi tehtud ja me tunneme, et lastel on siin tore,» ütlesid Kati ja Mati mängumaa omanikud Maarja Raudsepp (vasakul) ning Merrit Angerjärv. Uus koht sobib nende sõnul alates beebidest kuni kümneaastaste lasteni välja.
«See on meie maitse järgi tehtud ja me tunneme, et lastel on siin tore,» ütlesid Kati ja Mati mängumaa omanikud Maarja Raudsepp (vasakul) ning Merrit Angerjärv. Uus koht sobib nende sõnul alates beebidest kuni kümneaastaste lasteni välja. Foto: Sille Annuk

Espaki ehituspoe endistes ruumides sel laupäeval avatav Kati ja Mati mängumaa eristub teistest samalaadsetest, pakkudes tuntud mänguvõimaluste kõrval mudilastele lustimiseks ka poroloonbasseiniga ronilat.

Uue mängumaa eestvedajad Maarja Raudsepp ja Merrit Angerjärv tahtsid enda sõnul teha midagi teistsugust ning sellist atraktsiooni teistes Tartu mängumaades pole. «Hüpata saab ka batuudikeskuses, aga seal on see väga kulukas. Lisaks on seal alati inimesi tänavalt, aga siin on oma pidu,» sõnas OÜ Loremii juhatuse liige An­ger­järv.

«Oleme selle enda laste peal ära katsetanud ja ise ka seal vallatlenud,» lisas Raudsepp, kes peab kolme meetri laiust ja nelja meetri pikkust basseini mängumaa suurimaks tõmbenumbriks. Sipelgapesaks ristitud ronimisalas saab veel liumäest alla lasta ning pesa sisse ehitatud käigus ringi joosta.

Lisaks ronilale leiab mängumaalt eraldi nurgakese, kus on suur mänguköök, nukumaja ning poistele mõeldud meisterdamislaud rongiraudtee ja legoklotsidega.

Ligi 250-ruutmeetrise saali seinal on suur teleekraan ning populaarne mängukonsool X-box. Samuti on mängumaal olemas lauajalgpall ja -hoki ning piljard.

Kõige väiksematele on kööginurga juurde kujundatud beebiala ning tualetis asub ka mähkimislaud. Kuna mängumaa kõrval tegutseb söögituba, saavad ruumide rentijad soovi korral tellida kohapealt ka söögid. Samuti pakub mängumaa peojuhiks näiteks Karlssonit, Pipit või Lottet.   

Viimased viis aastat lastega kodus olnud kolme poja ema Angerjärv ütles, et senised Tartu mängumaad on huvilistel enamasti kõik läbi käidud.

«Aga kui vaadata broneeringutabeleid, siis tuleb varakult tegutsema hakata. Kui tahad oma lapse sünnipäevaks nädalavahetuseks head aega, siis peab vähemalt kaks kuud enne selle kinni panema,» rääkis ta.

Raudsepp lisas, et paljud mängumaad tegutsevad päeval ka eralasteaedadena ning pakuvad ruumide renti vaid õhtuti. «Meile saab aga tulla pidu pidama kasvõi esmaspäeva hommikul,» sõnas Raudsepp. Nädala sees ja nädalavahetusel on erinevad hinnad. Teabe leiab aadressilt www.katijamati.ee.

Sobilikke ruume otsisid noored ettevõtjad mitu kuud. «Käisime mitmeid kohti vaatamas. Kuna tahtsime teha ronilat, oli lae kõrgus väga oluline,» lausus Raudsepp. Lõpuks löödi käed Espakiga ning möödunud aasta 27. detsembril alustati ruumide remonti.

«See kõik on oma kätega tehtud. Meie ja meie abikaasad, kaks kuud oleme iga päev siin olnud,» lausus Angerjärv. Ta pakkus, et tehtud investeering ulatub ligi 10 000 euroni.

Mängumaa omanike sõnul on neil praeguseks juba esimesed broneeringud tehtud ning ametlikult avatakse koht sel laupäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles