Volga 7 koosneb seitsmest osast

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitme Tartu söögikoha omanik Joel Ostrat tegi endise restorani Volga esimese korruse ruumidesse pehmete diivanitega kokteilibaari Volcano. Maja teisel korrusel tegutseb aga linnuliharestoran Pingviin.
Mitme Tartu söögikoha omanik Joel Ostrat tegi endise restorani Volga esimese korruse ruumidesse pehmete diivanitega kokteilibaari Volcano. Maja teisel korrusel tegutseb aga linnuliharestoran Pingviin. Foto: Margus Ansu

Sõbrapäeval taas uksed avanud endine Volga restoran kannab nüüdsest nime Volga 7, kuna söögikoha moodustavad seitse eraldi kujundatud osa: restoran, kaks veinibaari, kokteilibaar, lastetuba, avatud kööginurk ja privaatsaal.

Eelmise aasta lõpus Volga ruumid rendile võtnud Joel Ostrati sõnul haarab majast suurima osa teisel korrusel asuv kaheksakümnekohaline restoran Pingviin, mille menüüs on rõhk linnuliharoogadel. «Alustades vuti südamest ja lõpetades kõige muu huvitavaga,» iseloomustas Ostrat valikut.

Näiteks tavalist kanafileed restoranis ei pakuta, küll aga pärlkana või kollase lihaga maisikana.

Siiski ei koosne Pingviini menüü ainult linnuliharoogadest. Valida saab ka lamba- ja veiselihatoite, kalapraade ning taimetoitlastele mõeldud sööke. Erinevalt ülejäänud majast, mis avatakse alles õhtul kell kuus, saab päevapraadi süüa restoranis üheteistkümnest kolmeni. Peale seda läheb maja kolmeks tunniks kinni.

Lastenurk ja avatud köök

Koos restoraniga jääb teisele korrusele veel lastetuba ja eraldi veiniala Wine Display. Ostrati sõnul tuleb viimasesse valgustatud ja maast laeni ulatuv veiniriiul, mis mahutab umbes sada pudelit. «Väga rikkalik kvaliteetveini valik, millest umbes kahteteist pakume pokaaliga,» lausus Ostrat.

Samuti kujundatakse restoranikorrusele avatud köök Chef’s Temple, kus peakokk Hardi Nurmine valmistab külastajate silme all just selle roa, mida soovitakse. Ostrati sõnul on neil plaanis kutsuda esinema ka külaliskokkasid. Avatud köögis mahub koka kätetööd vaatama kümmekond inimest.

Maja kolmandale korrusele jääb konverentsideks, seminarideks ja sünnipäevadeks mõeldud privaatruum Penthouse.

Kokteili- ja veinibaar

Teine ja kolmas korrus on üsna sarnased vana Volga aegsetega, esimene korrus on Ostrati sõnul rohkem muutunud. Näiteks töötab esimesel korrusel nüüd martiinibaar Volcano. Seda ilmestavad seitsme meetri pikkune ja kahe töökohaga valge lett ning tantsusaali nurkadesse paigutatud pehmed diivanid.

Ostrati sõnul hakkavad baaris paar korda nädalas kontserte andma ansamblid ja lauljad ning teistel õhtutel mängitakse mitmesugust tantsumuusikat. «Elleri kooli inimestega alustades ja Tanel Padariga lõpetades,» näitlikustas Ostrat esinejate valikut.

Lisaks kokteilibaarile pannakse esimesel korrusel tööle ka nurgabaar Tartu Vaim & Supas, kus rõhk on hea hinnaga veinil, kuid pakutakse ka vaadiõlut ja suupisteid. «Sellised väikesed kolme ampsu gurmeeburgerid ning tartupärased suupisted,» selgitas Ost­rat.

Ta lisas, et ka veinibaari menüü on seotud numbriga seitse. «Ostes seitse suupistet, saad soodsamalt. Ümber seitsme hakkab meil palju asju keerlema.»

Umbes kolmkümmend inimest mahutaval baaril on Küütri tänavalt eraldi sissepääs ning erinevalt ülejäänud majast hoitakse seda tund aega kauem lahti: nädala sees kella üheni ning reedel ja laupäeval kella kolmeni öösel.

Ostrati väitel pakub Volga 7 suuresti seda, mida Tartus siiani polnud. «Just see meelelahutuslik osa,» täpsustas mitme Tartu söögikoha omanik.

«Kuna maja on suur, ligi 200 kohta, siis peab selle täitmiseks olema hinnapoliitika väga sõbralik,» iseloomustas ta uuenenud Volga hinnataset.

Athenale huviline

Rein Kilgile kuuluva maja ruumide väljarentimisega tegelev Kaspar Kokk ütles, et paari nädala jooksul peaks selguma ka Athena poole saatus.

«Meil on üks päris tõsine huviline, kelle soov oleks teha sinna mitmefunktsiooniline asutus, põhirõhk kontsertide korraldamisel ja ööklubil. Aga see on veel läbirääkimiste faasis,» lausus OÜ Ateena Maja esindaja Kokk.

Kui lepinguni ei jõuta, hakatakse Athena poolt ise üritusteks välja rentima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles