Lutsu muuseum näitab nukkpeaministreid

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Eesti Vabariigi 95. aastapäeva tähistamiseks seadis Tartu Oskar Lutsu majamuuseum vitriini enamiku taasiseseisvunud Eesti peaministritest, kes on võtnud käsitöömeister Alma Maari käe all papjeemašee tehnikas nukukeste kuju.

«Mõne päeva pärast tuleb ka Andrus Ansip,» kinnitas Lutsu muuseumi kuraator Liivi Rosenvald, kes juuresoleval pildil sätib parajasti paika täiesti äratuntavat Edgar Savisaart.

Kaheksast peaministrist, kellest kolm on saanud maitsta kaht ametiaega, on lisaks Savisaarele juba muuseumis platsi võtnud Tiit Vähi, Mart Laar, Andres Tarand ning Juhan Parts. Veel jäävad Alma Maaril ette võtta Mart Siimann ja Siim Kallas.

Takujuuste ja traatskeletiga riigijuhtidel on pea plastiliinist, kuid see on kaetud ihuvärvi ajalehekihiga. «Huvitav ja suur töö, ühe nuku tegemine võib võtta mitu kuud,» iseloomustas Liivi Rosenvald.

Väljapanek Riia 38 asuvas Lutsu majamuuseumis on üleval 2. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles