Tudengid võtsid Tartus ööseks võimu üle

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Traditsioonilises rongkäigus marssisid akadeemilised organisatsioonid täna õhtul Vanemuise mäest alla läbi linna otse Raekoja platsile. Pärast õllekannude kokkukõlamist andis linnapea Urmas Kruuse võimu linnas tudengitele üle.



«Annan teile, akadeemilised organisatsioonid, üle võimu täna öösel Tartus. Hoidke seda võimu nii, et ta tuleks sama reipalt siia homme hommikul tagasi,» lausus linnapea Urmas Kruuse tudengitele võimuvolitusi üle andes. Organisatsioonid lubasid omalt poolt võimu väärikalt hoida.



Kombe kohaselt asetati kevadlilledest pärg pähe «Suudlevate tudengite» naispoolele, mille viisid läbi naiskorporandid.



«Ma loodan, et see võim, mis on teile täna ööseks antud, et te annate selle tagasi paremana, nooremana ja rõõmsamana. Elagu akadeemiline vabadus ja loovus,» lausus üliõpilastele ja vilistlastele Tartu Ülikooli rektor Alar Karis.



Seejärel suunduti traditsiooni kohaselt Toomemäele, kus pesti šampusega puhtaks Eesti ajaloo ühe tuntuima teadlase Karl Ernst von Baeri pea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles