Menüü: banaan, kurk, mustikasupp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
41. Tartu maraton
41. Tartu maraton Foto: Margus Ansu

Tartu maratoni menüü on kujunenud koostööpartnerite abiga ning pole aastatega väga palju muutunud. Näpunäiteid on andnud ka sportliku toitumise spetsialistid.

Klubi Tartu Maraton projektijuht Kunnar Karu ütles, et tänavusel suusamaratonil saab rajal juua spordijooki, teed, puljongit, vett, mustikasuppi ja mõni kilomeeter enne lõppu kohvi. Finišis ootab lõpetajaid ka soe õlu meega.

Söögi poolelt pakutakse leiba, soola, soolakurki, rosinakukleid, rosinaid ja põhilise energiaallikana banaane. Viimaseid kulub kokku 2,3 tonni. Finišis saab süüa Salvesti suppi.

Karu sõnul muutub pakutav toitlustuspunktides nii, et esimeses ja viimases on rõhk joogil, Peebu, Kuutse ja Palu punktis aga söögil. «Matule jõuab tipphetkedel umbes 200 inimest minutis ja seal ei olegi võimalik kõigil midagi saada,» lausus Karu. Ta tõi näiteks, et kogu ürituse peale kulub 160 000 joogitopsi.

Karu soovitas võtta sõitjatel siiski kaasa ka väike vöökott, kuhu saaks panna joogi, müslibatooni või energiageeli. «Siis on kindel varu olemas ja seda saad võtta just siis, kui tunned, et on vaja,» lausus ta.

Suusamaraton

• Tartu maratoni 31 km distants on välja müüdud ja sellele ei ole võimalik enam registreeruda. 63 km distantsile kirjapanek on avatud homme kella 17-ni.

• Registreeritud on 8516 osalejat. Pikal maal on kirjas 6516 inimest, lühikesel 2000.

• 63 km distantsi start antakse Tehvandi spordikeskuses pühapäeval kell 9.

• 31 km distantsi start Arula teeristist on kell 12.30. Korraldajad paluvad arvestada rahvarohkusega ning tulla starti vähemalt poolteist tundi varem.

• Homme on maratoniüritused Tähtvere spordipargis. Maskottide suusasõit algab kell 10.40, tillusõitude algus on kell 11, minimaratonid algavad kell 12.10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles