Juunis tähistatakse Otepääl Eesti lipu 125. sünnipäeva

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Üliõpilaste Seltsi ajaloolise lipu eksponeerimine Seltsi 130. aastapäeval Tartu Ülikooli ajaloo muuseumis aprillis 2000.
Eesti Üliõpilaste Seltsi ajaloolise lipu eksponeerimine Seltsi 130. aastapäeval Tartu Ülikooli ajaloo muuseumis aprillis 2000. Foto: Ain Protsin

4.-5. juunil peetava Eesti lipu 125. sünnipäeva kõrgpunkt on kõigile laulu- ja tantsupeolistele suure kandelipu üleandmine Otepää kirikus.

Sinise, musta ja valge valis oma värvideks esimene eestlastest üliõpilaste  akadeemiline organisatsioon Eesti Üliõpilaste Selts (EÜS), lipu sünnipäeval asub EÜSi maja juurest Tartust Otepääle teele hobuvankrite rongkäik kaasas esimese sinimustvalge täpne koopia, vahendas ERR Uudised.

«Eesti Üliõpilaste Selts korraldab seda rongkäiku, aga me kutsume kõiki teisi akadeemilisi organisatsioone osalema,» rääkis EÜSi vilistlaskogu esimees Tõnis Arro, lisades, et rongkäik võtab üheksa tundi aega ja on lõpuks hobuvankrite, jalgrataste ja mootorrataste rongkäik.

Juubelisünnipäeva tipphetked on teise päeva õhtul Otepääl, kuhu on oodata vabariigi presidenti ja rahvahulki.

Eesti lipu sünnipäevakontserdi lavastaja Margus Kasterpalu ütles, et EÜSi esimees annab Otepää kiriku ees lipu üle vabariigi presidendile kui riigi esindajale, president aga kingib 1200 lippu juubelilaulupeost osavõtvate kollektiivide esindajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles