Fotograaf nägi

Margus Ansu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana kaubamaja ja selle ümbrus.
Vana kaubamaja ja selle ümbrus. Foto: Margus Ansu

Täpselt üks kuu vähem kui tosin aastat tagasi tegin ma pildi Musta Kassi kohvikust. Pigem küll sellest, mis temast veel alles oli. Olgem ausad, palju seda ei olnud – silt ja … Ega rohkem olnudki.

Nüüd, aastaid hiljem vanu fotosid sirvides pean kibedasti kahetsedes nentima, et ei suuda meenutada, kuidas see kvartal, kus eespool mainitud kohvik asus, enne mahalammutamist välja nägi. Ometi juhtus see vaid napid kaksteist aastat tagasi. Mis siis veel kahe-, kolmekümne aasta pärast rääkida.

Et seesugust apsakat enam ei juhtuks, seadsin sammud vana kaubamaja juurde, mille viimaste päevade tunnistajateks me kõik palutud oleme, ja tembeldasin mälu põhjalikult ära. Tegelikult palju põhjalikumalt, kui on allpool näha.

Ja muide, Musta Kassi kohvikus nugade-kahvlitega kolistamise asemel saab praegu enam-vähem samas kohas, Panda restoranis pulki klõbistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles