Tartu hotell peab laienemisplaani

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvikut mahutav laiendus on plaanis ehitada Tartu hotelli peauksest paremale sellisena, et see järgiks hoone algset stiili, millest lähtuti ka hoonet 2000. aastal renoveerides.
Kohvikut mahutav laiendus on plaanis ehitada Tartu hotelli peauksest paremale sellisena, et see järgiks hoone algset stiili, millest lähtuti ka hoonet 2000. aastal renoveerides. Foto: Margus Ansu

Rahul kasvanud külastajate hulgaga, plaanivad hotelli Tartu omanikud juurde teha üheksa numbrituba ja ehitada maja ette laienduse, et päästa kohvik kitsastest oludest.

«Ideaalis õnnestub valmis saada suveks, kui Tartu hotellides on kõrghooaeg,» ütles Aare Käära, Tartu hotelli omanik. «Meil käib kohvikus lõunasööjaid palju, jääb kitsaks ja teeme hotellitube juurde.»

Käära selgitas, et varem oli terve hoone ühiselamu, aga kui 2000. aastal maja põhjalikult remonditi, jäi osa ruume büroodeks, et riske maandada. Nüüd saab teise korruse büroode arvel teha üheksa hotellituba juurde, nii et hotellis oleks 70 numbrituba.

Hea täitumus

Praegust otsust tegema julgustas Käära sõnul see, et hotellil läheb väga hästi, paremini kui kunagi varem. Aasta keskmine täitumus on üle 70 protsendi.

«Et hommikusöögikoht on hotelli seisukohalt üsna tähtis, üks visiitkaartidest, siis tahaks, et oleksid paremad võimalused,» lausus Käära. «Silmas pidades nii hommikusööki kui muid söögikordi. Praegu on ikka kitsas, tulevikus saab ehk ka mõne ansamblikese tuua, et muuta teenindamist paremaks.»

Kohviku tarvis on laiendus plaanitud maja ette, peaukse kõrvale, kus seni on olnud suvekohvik. Käära ütles, et avatud kohvik jääb sinna ka edaspidi. Laiendus on plaanitud lähtudes hotelli 1960. aastate stiilist, see peaks sellesse stiili sobituma.

«Me püüame, et sobiks, oleme teinud varikatuse hoone algset stiili järgides suuremaks, teeme arhitekt Aivar Roosaare näpunäidete järgi,» sõnas Käära. «Juurdeehitis tuleb klaasist, nii jääb ka vana hoone läbi paistma.»

Klaasist juurdeehitis

Tartu linnavalitsus määras eile Tartu hotelli laiendamiseks projekteerimistingimused. Nende järgi soovitakse hotelli kohviku ruume laiendada hoone mahust väljapoole Soola tänava suunas.

Kavandatav juurdeehitis on 90–95-ruutmeetrise pinnaga klaasseintega ühekorruseline hooneosa.

Linnavalitsus märkis, et planeerimisseaduse järgi on lubatud laiendada senist hoonet kuni 33 protsenti maapealsest kubatuurist ilma detailplaneeringut algatamata.

Abilinnapea Raimond Tamm ütles, et ka selle hoone puhul kehtib üldine nõue, et arhitektuur peab sobituma senise hoone ja ümbruskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles