Ülikoolide tudengiveeb sai valmis

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheksa kõrgkooli ühine töö- ja praktikaportaal Tudengiveeb.
Üheksa kõrgkooli ühine töö- ja praktikaportaal Tudengiveeb. Foto: www.tudengiveeb.ee

Seni igaüks omal käe tööandjaid ja tudengeid kokku viia püüdnud ülikoolide karjääriteenistused panid aasta eest seljad kokku. Nüüd on valmis tudengiveeb, mis pakub ettevõtjatele tasuta töö- ja praktikavahenduskeskkonda.

Eesti kõrgkoolide uudne infoportaal Tudengiveeb on loodud üliõpilaste õppetöö toetamiseks ning ettevõtetega koostööks, koondades ühtsesse keskkonda sisseastujad, tudengid, vilistlased ning töötajaid ja praktikante otsivad ettevõtted, teatas Tartu Ülikooli pressiesindaja.

Portaali eesmärgiks on olla otsekanaliks tudengite, kõrgkoolide vilistlaste ja ettevõtjate vahel. Ettevõtjatel aitab uus keskkond leida kiirelt ja mugavalt praktikante ja tulevasi töötajaid suuremate kõrgkoolide tudengite ja vilistlaste seast.

«Siiani olid Tallinna tehnikaülikoolil, Tallinna ülikoolil ja Tartu ülikoolil eraldi töö- ja praktikavahenduskeskkonnad,» rääkis Tartu ülikooli karjääritalituse juhataja Piret Tatunts. Tema hinnangul saab tööandja nüüd läbi kõrgkoole koondava keskkonna suhelda üheksa õppeasutuse üliõpilaste ja vilistlastega ühest kanalist ilma suurema ajakuluta.

Tööandjad saavad lisada portaali töö- ja praktikapakkumisi ning vaadata töö- ja praktikaotsijate üliõpilaste/vilistlaste CV-sid.

«Tudengiveebi partnerülikoolides õpib kokku umbes 52 000 tudengit, kes on innukad uusi teadmisi omandama ja arenema.»

Kõrgkoolide ühises portaalis osalevad Eesti Kunstiakadeemia, Eesti Maaülikool, Eesti muusika- ja teatriakadeemia, kaitseväe ühendatud õppeasutused, Tallinna tehnikakõrgkool, Tallinna tehnikaülikool, Tallinna ülikool, Tartu kõrgem kunstikool ja Tartu Ülikool. Infoportaali loomist rahastati Euroopa sotsiaalfondist.

Üliõpilastele annab uudne keskkond praktilisi nõuandeid tööturule sisenemisest ja aitab lahendada õppekorralduslikke küsimusi kõrgkoolis õppimise kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles