Kutmani mälestus toob kerge­jõustikuõhtu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kutman
Martin Kutman Foto: SCANPIX

Teisipäeval, 5. veebruaril peetakse Tartu Ülikooli spordihoones legendaarse treeneri Martin Kutmani esimesed mälestusvõistlused. Talvehooaja eeldatavalt kõige kõrgetasemelisem kergejõustikuvõistlus Eestis toob eelülesandmise põhjal ülikoolilinna publiku ette tugevaid atleete vähemalt kümnest riigist.

Sisehooaja avastardi kõrgushüppes teeb Martin Kutmani viimaste aegade edukaim õpilane, Eesti rekordi omanik Anna Iljuštšenko, kellele astuvad vastu äsja 1.90 hüpanud valitsev Eesti meister Eleriin Haas, ukrainlanna Natalia Gaptšuk (isiklik rekord 1.93), poolatar Karolina Blazej (1.91), venelanna Oksana Krasnokutskaja (1.87) ja Gintare Nesteckyte (1.86) Leedust.

Naiste teivashüppes asuvad Eesti rekordit (4.25) püüdma senine rekordiomanik Lembi Vaher ja nädala eest isikliku tippmargi 4.20 peale viinud Reena Koll. Alavõitu hakkavad jahtima ka Soome rekordinaine Minna Nikkanen (isiklik rekord 4.60) ning venelannad Angelina Žuk (4.45) ja Tatjana Stetsjuk (4.20). Meeste teivashüppes näeb Eesti paremiku kõrval Läti esinumbrit Mareks Arentsit (5.60) ja Jevgeni Agejevit (5.56) Venemaalt.

Kuuekümne meetri jooksus on meestest peafavoriidiks maailmameistrivõistlustel teatesprindis pronksmedali võitnud Saint Kitts & Nevise’i esindaja Antoine Adams (isiklik rekord 6,64) ning naistest venelanna Jekaterina Filatova (7,25) ja Hanna Maari Latvala (7,34) Soomest.

Meeste kaugushüppes on Eesti paremikule vastu astumas Martin Kutmani teise kodumaa Gruusia rekordimees Boleslav Skhirtladze (Gruusia rekord 8.12) ja Läti kaheksameetrimees Elvis Misans (8.00). Naistest on üles antud võimsa isikliku rekordiga (7.01) Veranika Šutkova Valgevenest ja Lauma Griva (6.88) Lätist.

Võistlusõhtu algab kell 17.15 kuulitõukega. Avatseremoonia on kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles