Lume tahumine andis pronksmedali

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võistkond eesotsas Lauri Tammega (kõige kõrgemal) ei varja Colorado osariigis Breckenridge´is oma rõõmu, sest nende ühistöös lumekuubikust välja tahutud «Koit» oli žürii arvamuse kohaselt väärt auhinnalist kolmandat kohta ja pronksmedalit.
Eesti võistkond eesotsas Lauri Tammega (kõige kõrgemal) ei varja Colorado osariigis Breckenridge´is oma rõõmu, sest nende ühistöös lumekuubikust välja tahutud «Koit» oli žürii arvamuse kohaselt väärt auhinnalist kolmandat kohta ja pronksmedalit. Foto: Henry Timusk

Teisipäeva õhtul tuli e-postkasti kiri USAst rõõmusõnumiga, et tartlastest ja võrukestest koosnev Eesti võistkond sai rahvusvahelisel lumeskulptuuride võistlusel pronksikarva autasud.

«Kolmas koht tuli kolinal ara,» teatas tartlasest lumekujur ja Eesti tiimi liige Henry Timusk. «Saadan viite lehekuljele, kus on paar sona ettevotmise enda ja meie saavutuse kohta.»

Nagu näha, ei olnud tal teate saatmise aegu käepärast täpitähtedega klaviatuuri.

Too lubatud link (http://www.gobreck.com/issc-winner-gallery-2013) annab teada, et eestlastest olid rahvusvahelistel lumeskulptuuride meistrivõistlustel (ISSC) Colorado osariigis Breckenridge´is edukamad vaid Kataloonia-Hispaania ja Mongoolia võistkond.

Kataloonlased-hispaanlased meisterdasid kubistliku kuju «Banyista Nua», millega tegid aupakliku kummarduse kaasmaalasest kunstniku Picasso ees. Autasuks hõbemedalid.

Kuldse esikoha teenisid välja mongoollased väga jõulise skulptuuriga «Mongoolia sõdalased». Selle tunnistasid oma lemmikuks ka kunstnikud ja võistluste publik.

«Lisan kirjale ka moned pildid,» kirjutas Henry Timusk. Et kui toimetus leiab uudise olevat väärt lehes ära tuua, siis saab foto juurde panna.

Tartu Postimees kirjutas Eesti võistkonna kodunt lahkumise päeval, 22. jaanuaril, et neid ootab Põhja-Ameerika kahes riigis ees rohkem kui kuu aja jooksul kolm rahvusvahelist loomingulist jõukatsumist.

«Eelmisel aastal tulime Colorados toimunud lumeskulptuurivõistluselt tagasi õnnelikult kolmanda kohaga, mis meile tuli suure üllatusena,» ütles Võru linnagalerii galerist, võistkonna liige Jana Huul.

Mullu kuulusid lisaks temale võistkonda Lauri Tamm, Agu Trolla ja lätlanna Inese Valtere-Ülande. Tänavu on võistkonnas ainult eestlased, lätlanna asemel on Henry Timusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles