Miks on ülikooli vana raamatupood jätkuvalt tühi?

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ajaloolisest raamatupoe hoonest Ülikooli 11 möödujad on märganud, et vitriinid on jätkuvalt tühjad, nagu ka ruum nende taga. Miks ei ole seda asukoha poolest magusat hoonet  veel kasutusele võetud?

Vastab Tartu linnavarade osakonna majandamisteenistuse juhataja Eva Lääne:

Soome Instituut ei ole veel jõudnud nii kaugele, et nende ruumide remonditööd oleks projekteeritud. Sellega läheb veel natuke aega. Praegu jätkavad nad oma tegevust senistes ruumides kirjandusmajas.

Sõlmisime Soome Instituudiga lepingu esimese korruse kasutamiseks 1. oktoobril 2012. Leping kehtib viis aastat.

Kui meie lehes oli augustis juttu Ülikooli 11 hoone saatusest, siis te mainisite, et teise ja kolmanda korruse ruumid jätab linnavalitsus enda struktuuriüksuste kasutusse. Kes ja millal sinna sisse kolib?

Teisele korrusele on kolinud meie sisekontrolliteenistus, kolmandale ja osalt ka esimesele korrusele läheb linnavalitsuse arhiiv.

Millal kolisite vanasse raamatupoodi?

Linna sisekontrolliteenistuse juhataja, linna sisekontrolör Raivo Bachmann: Oleme selles hoones teisel korrusel tegutsenud juba üle kahe nädala. Praegu oleme neljakesi.

Huvitav, et seda ei ole olnud märgata. Käite ilmselt sisse mujalt kui eesuksest?

Jah, sissepääs on praegu maja tagant.

Kui põhjalikult oli tarvis remontida enne sissekolimist?

Ruume tuli ümber ehitada ja vastavusse viia vajadustega – ei olnud võrguühendusi ja elektriühendusi nendes kohtades, kus on vaja.

Mis saab sisekontrolliteenistuse endistest ruumidest Raekoja plats 9 maja kolmandal korrusel?

See maja läheb haridusministeeriumi käsutusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles