Kunstikooli õpilased ehitavad maanteemuuseumisse liikluslinna

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil maanteemuuseum.
Pildil maanteemuuseum. Foto: Margus Ansu

Täna algavad Eesti Maanteemuuseumis Põlvamaal suured ehitustööd. Kohale sõidavad ligi 60 Tartu kunstikooli õpilast ning lumelabidate välkudes valmib muuseumi siseõuele lumelinn. Uued lustlikud talvised muuseumieksponaadid tervitavad külastajaid veebruarikuus.

Varbuse hobupostijaama sisehoovi rajatav lumelinn annab maanteemuuseumile võimaluse pakkuda aktiivset tegevust ka talvisel hooajal. Erinevalt suvisest liikluslinnast on talvises linnakus sobilikeks sõiduvahenditeks kelgud ja teised liulaskmiseks sobivad vahendid, teatas muuseum.

Ehitiste esialgsed kavandid vormisid kunstikooli õpilased savisse. Noored kunstnikud katsetasid kõikvõimalikel teemadel, valikust ei puudunud ka muuseumile omased suured teehooldusmasinad ja käänulised liiklusrajad. Savist koopia sai ka muuseumi auväärne esimene motoriseeritud teehöövel Bitvargen.

Milliseks kavandatav lumest liikluslinn täpselt kujuneb, selgub juba ehitamise käigus. Igal juhul saavad seal olema kõik lumelinna olulisemad komponendid nagu liumäed, tunnelid, koopad jm.

Lumelinn jääb avatuks kuni veebruari lõpuni või kuni ilmad lubavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles