Veelaudurid katsetasid Aura võimalusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rambil on Roland Kriibi.
Rambil on Roland Kriibi. Foto: Jaanus Ree

23. veebruaril astuvad Aura veekeskuses Winter Wake’il võistlustulle 40 Eesti, Läti, Leedu, Poola ja Soome parimat veelaudurit.

Läinud nädalavahetusel käisid ürituse korraldajad Rahinge veelauapargi tiimist reklaamvideot filmimas ning katsetasid ühtlasi, kuidas plaanitavad süsteemid töötavad ning kas kõik vajalikud obstaaklid basseini ikka ära mahuvad.

Nimelt on vees takistuseks kahepoolne ramp ja slider ning sõitjaid tõmbab spetsiaalne kaablisüsteem.

Võistlema tulevad näiteks kaheksakordne Eesti ja Baltikumi meister Daniel Matsuke­vitš, neljakordne Läti meister Janis Siders ja mitmed teised veelauamaailma nimekad tegijad. Eraldi arvestuses võistlevad naised.

Seesugune sisevõistlus on peetud Peterburis ja toimub ka nädal varem Saksamaal, kuid mujal Põhja-Euroopas midagi sellist ette võetud pole. Korraldajad kinnitasid, et neil on mõte ammu peas olnud, kuid nüüd võtsid nad selle kindlalt plaani. Nende õnneks oli veekeskuse juhtkond mõttest vaimustuses.

Võistlust saab jälgida nii tribüünilt kui ka basseini äärest, kuid ujuda sel päeval ei saa. Riietuse valimisel on soovitatav silmas pidada seda, et veekeskuses näitab termomeeter ligi 30 soojakraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles