Erkmaa korvpallikool ja Salva/Rock mängisid Euroopa noorteliiga etappidel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa noorte korvpalliliigas (EYBL) pallivad Tartu noored korvpallurid said nädalavahetusel nii Liepajast kui Saraatovist väärt mängukogemusi. Sel hooajal on mõlemal meeskonnal ees veel üks etapp.

Erkmaa naases võiduta

Lätis Liepajas Euroopa noorteliiga eliitdivisjoni teisel etapil mänginud Erkmaa korvpallikool, kes oktoobri lõpus Riias peetud esimesel etapil viiest kohtumisest neli enda kasuks kallutas, kohtus seekord oluliselt raskemate vastasseisudega, sest kokku mindi sisuliselt mulluse hooaja paremikuga.

Esimeses kohtumises mindi kokku Läti meistri ja Euroopa klubide meistermeeskondade karikaturniiri finalisti Riia DSN-iga, kellelt võeti vastu 41:77 (poolaeg 19:37) kaotus. Tartlaste edukamana viskas Tom Kaldre 15 punkti ja võttis maha kuus lauapalli.

Kohtumises Arvydas Sabonise korvpallikeskusega haaras Erkmaa KK kohtumise alguses initsiatiivi ja juhtis esimese poolaja järel veel 33:31. Teisel poolajal hakkas aga leedulaste maa-ala pressing rohkem vilja kandma ning vastased olid 68:53 paremad. Tom Kaldre panustas Erkmaa KK kasuks 19 punkti, kaheksa lauapalli ja neli resultatiivset söötu.

Teisel päeval said Erkmaa poisid kaks kaotust, kui tulemusega 36:71 jäädi alla Moskva Trintale, kus Carlos Jürgens viskas Erkmaa KK kasuks 13 punkti, ja numbritega 57:61 Šarunas Marciulionise korvpalliakadeemiale, kus Kaspar Erik Puusepa arvele kanti kokkuvõttes 16 punkti ja üheksa lauapalli.

Viiendas mängus jäi Erkmaa Korvpallikool 39:60 alla Kaunase Aisciaile ning pidi seetõttu naasma Lätist ainsagi võiduta. Turniiril meeskonna parimaks tunnistatud Tom Kaldre arvele jäid lõpuks 26 punkti, kuus lauapalli ja viis vaheltlõiget.

Hooaja viimasel, kolmandal, etapil Riias saab Erkmaa KK-l märtsi lõpus ilmselt raske olema aga lootust pääsuks superfinaali kaheksa parema meeskonna hulka pole maha maetud. «Olen endiselt seda meelt, et meil on šanss jõuda kevadel superfinaali,» ütles tartlaste peatreener Aivo Erkmaa, «Madalamat sihti ei saa me endale seada.»

Salva/Rock tõi kaks võitu

Salva/Rocki U15 meeskond, mida lisaks Rocki korvpallikooli poistele täiendasid ka Virumaa pallimängude kooli neli poissi, pidas nädalavahetusel Venemaal Saraatovis peetud EYBLi esimese divisjoni teisel etapil viis mängu ning võitis neist kaks ja kaotas kolm.

Turniiri avamängus kaotati BS Rigale 68:73 ja turniiril suurepäraseid mänge teinud Saaremaa poiss Tormi Niits kogus selles mängus 24 punkti ja võttis 16 lauapalli.

Avapäeva teises kohtumises võideti ukrainlaste BC Azovmashi 50:46 ja tasavägises mängus, mida tartlased kogu ulatuses kontrollisid kogus enim punkte Kaupo Altsaar visates 14 punkti.

Laupäeva hommikune mäng oli poolakate Pomerania vastu ja kuigi poolaeg võideti 30:29, siis kolmanda veerandaja keskel läks Pomerania eest ära ja võitis kohtumise 55:49. Salva/Rocki eest tegi taas väga korraliku esituse Tormi Niits, kelle arvele jäi 19 punkti ja 17 lauapalli.

Päeva teine mäng oli moskvalaste BS Timirjazevskaja vastu. Kaks ja pool veerandaega juhtisid kohtumist tartlased ja taas kolmanda veerandaja keskel tegid venelased vahe sisse ja kuigi lõpuminutitel oli võimalus ka mäng enda kasuks kallutada, tuli vastu võtta napp 51:52 kaotus. Ander Peiponen oli Salva/Rocki resultatiivseim 14 punktiga.

Etapi viimases kohtumises mängiti valgevenelastega BC Meshcheryakova võistkonnast. Tasavägise mängu pööras Salva/Rock enda kasuks viimasel neljandikul ja lõpuks venis vahe kümnele punktile ja turniiri teine võit tuli numbritega 64:54. Sten Kuber kogus 14 punkti ja kaks korvisöötu.

Salva/Rocki treener Rein Raami sõnul olid kõik etapi võistkonnad väga võrdsed. «Parema õnne korral, oleks tegelikult võinud ka viis võitu tulla ja kehvemal juhul kõik kaotused, sest hästi tasavägine etapp oli ja kõik meeskonnad võisid kõiki võita. Väiksed eksimused loevad tasavägistes mängudes ja kahes võidumängus õnnestus vähem pallikaotusi teha. Kindlat üleolekut kellestki polnud, aga samas polnud ka kindlalt kellestki kehvemad,» selgitas ta.

Salva/Rock on EYBLi kahe etapiga kogunud neli võitu ja kuus kaotust ning U15 vanuse esimeses divisjonis ollakse selle tulemusega 11. kohal. EYBLi kolmas etapp toimub 11.-14. aprillini Riias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles