Kunstnikud kujutavad naeru

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Nooruse galeriis Riia mäel on Tartu Kõrgema Kunstikooli 22 vilistlast aastatest 2010–2012 oma teosed andnud mullu maalingute osakonna lõpetanud Liisa Kivimäe kätte. Ta on kureerinud nendest näituse «Naerev loom».

Näitusele sisenejat paelub esmalt Heiti Kulmari «Silmitsiseis». Selles tänavu valminud töös seisab jänes saabastes ja vaatab ennast peeglist.

Kivimäe selgitab näituse pealkirja avades, et Aristoteles nimetas inimest naervaks loomaks. Näituse algimpulsiks sai soov ärgitada osalejaid mõtisklema (inim)looma üle eneses ja teistes ning pakkuda publikule kunstnike loomeprotsessist sündinud mõistatuslikku naeru mitmesugustes vormides.

Lisaks Heiti Kulmarile ja Liisa Kivimäele osalevad väljapanekus oma teostega Katarina Allev, Mari Kivi, Maria Kondimäe, Kadi Kusnets, Paavo Käämbre, Jane Lappo, Nele Moor, Müra2000, Sandra Nihvelt, Jerl Norden, Marin Ploomipuu, Katre Salu, Edgar Tedresaar, Tanel Tolsting, Maaria Treima, Alar Tuul, Kristina Viin, Laura Vähi, Maria Väinsar ja Varje Õunapuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles