Arheoloogid esitlevad aastakirja Tutulus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Äsja on jõudnud lugejate ette uus Eesti arheoloogia populaarteaduslik aastakiri Tutulus, mis ilmus ajakirja Horisont jaanuarinumbri tasuta kaasandena. Esitlus on täna Tartu Ülikooli arheoloogiaosakonnas.

Tutuluse eesmärk on heita pilk kodumaises arheoloogias läinud aastal toimunule. Aastakirja paberväljaanne annab esmase ülevaate mulluste välitööde tulemustest, tutvustab arheoloogiameetodeid, uudiseid, arheolooge ja nende tegemisi ning arheoloogiapärandi kaitsega seotut.

Aastakirja koostajad ja põhiautorid on Tartu Ülikooli arheoloogiatudengid. Veebiversioon (www.tutulus.ee) uueneb pidevalt, järgmine paberväljaanne ilmub aastavahetuse paiku.

Ajakirja taga on peamiselt üliõpilastest kirjutajate soov suurendada huvi arheoloogia vastu, lugude toimetajadki on valdavalt ajakirjanduse ja eesti keele tudengid. Tutuluse tegemisel on üks taotluslikke lähtekohti olnud kirevus ja mitmekülgsus, samuti autorite isikupära hoidmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles