Kabinetinäitus tõi kõrvuti kunstniku lähedased

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Tiiu Talvistu koostas Tartu kunstimuuseumi viltuses majas kabinetiväljapanekuks Elmar Kitse teoseid tema eri loomelaadidest ja kinnitas eile sildid seintele. Kõige suuremal pildil on kunstnik kujutanud abikaasat klaveri taga ja lapsi, ennast on ta maalinud akna juurde.

Talvistu hinnangul kuuluvad Elmar Kitse (1913–1972) loomingu paremikku maalid, kus kesksel kohal on inimesed tema lähikonnast, sageli pereliikmed. «Neis töis on näha nii ajastu kui ka Kitse kui kunstniku muutumised,» lisas ta.

Kabinetinäitust «Elmar Kits. Minu inimesed», mis täiendab suurnäitust «Endel Kõks. Vapruse, vabaduse ja rõõmuga!», saab vaadata 23. veebruarini.

Elmar Kitse kaks maali on muu pallasliku kunsti hulgas sellelgi näitusel, mis avatakse laupäeval Betti Alveri muuseumis Jõgeval (Jaama 3b). Nagu ütles muuseumi juhataja Toomas Muru, koosneb väljapanek põhiliselt Jõgeva sordiaretusinstituuti kogunenud teostest. Oma kogudest on andnud näitusele pilte ka linnakodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles