Maaülikool pühitses Mait Klaasseni taas rektoriametisse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Septembris Eesti Maaülikooli rektoriks taasvalitud Mait Klaassen pühitseti täna pidulikult ametisse. Inauguratsioonitseremooniast võtsid teiste seas osa ka president Toomas Hendrik Ilves ja riigikogu esimees Ene Ergma.

Rektori ametiraha Klaassenile üle andnud president Ilves märkis oma sõnavõtus, et maaülikooli roll maailma teaduses ei ole küll suur, ent Eestis on see vaieldamatult väga tähtis. «Eesti Maaülikooli on vaja eeskätt Eestile. Ja alles seejärel, kui jõudu üle jääb, ka muule ilmale.» Nende sõnadega soovis ta rektorile ja tema ülikoolile jõudu.

Veel rääpis riigipea murelikest demograafilistest faktidest ning sellest, et rahvaarvu vähenemine tekitab kiusatuse millestki loobuda, mainimata seejuures ülikoole. «Aga see oleks lühinägelik ja ohtlik tee,» rõhutas Ilves.

Tervituseks võttis sõna ka Ene Ergma. Rektorite nõukogu esindajana esitas Eesti Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi Klaassenile laulu. Kõneles ka maaülikooli üliõpilasesinduse esimees Gerlin Järvela.

Mait Klaassen väljendas kokkutulnuile oma tänu. Samuti lubas ta, et ülikool areneb kindlasti edasi ning lähemal ajal seisab maaülikoolil ees neli suuremat ülesannet. Need on akadeemilise autonoomia realiseerimine, doktoriõppe efektiivsuse tagamine, valmisolek erialade ja nende sisu uuendamiseks ning muutumine rahvusvaheliselt aktsepteeritud partneriks kõigile teadusasutustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles