Laulupeoviktoriini võitsid Kivilinna gümnasistid

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Vanemuise vana maja Jaama 14, mis on tänasel päeval Tartu laulupeomuuseumi käsutuses.
Pildil Vanemuise vana maja Jaama 14, mis on tänasel päeval Tartu laulupeomuuseumi käsutuses. Foto: Margus Ansu / Postimees

Laulupeomuuseumi korraldatud Johann Voldemar Jannseni 190. sünniaastapäevale ja esimese üldlaulupeo 140. aastapäevale pühendatud viktoriini võitis Kivilinna gümnaasium. Järgnesid Forseliuse ja Karlova gümnaasiumi õpilased.


Laulupeomuuseumi teatel osalesid kolmeliikmelised võistkonnad, ent leidus ka paar kaheliikmelist. Viktoriin koosnes neljast osast: valikvastused, täida lüngad, pildivoor, ristsõna.



Viktoriin, millest olid kutsutud osa võtma Tartu linna ja maakonna gümnaasiumiõpilased, oli meeldivalt arvukas. Eriti üllatas noormeeste ülekaal, kinnitas ürituste korraldanud Katrin Välja.



Tartu laulupeomuuseumil on plaanis korraldada viktoriin ka järgmisel kevadel. Kuna 2010. aastal saab eesti rahvuslik teater 140-aastaseks ja laulupeomuuseum asub teatri sünnipaigas, on ka viktoriini teemaks «Eesti rahvuslik teater aastatel 1870-1906».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles