Kolm Peipsi kalurit sattus kriminaaluurimise alla

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve jälgib Peipsil kalastajaid helikopteri monitorilt. Illustreeriv foto.
Piirivalve jälgib Peipsil kalastajaid helikopteri monitorilt. Illustreeriv foto. Foto: Toomas Huik

Keskkonnainspektsioon alustas möödunud nädalal kriminaalmenetlust kolme kutselise kaluri suhtes, kes püüdsid liiga väikese võrgusilmaga alamõõdulisi kalu. Lisaks eemaldati püügilt 47 ebaseaduslikku nakkevõrku ning 13 omanikuta unda.

Inspektorid tabasid möödunud nädalal Ida-Virumaal Peipsi järvel kolm kutselist kalurit, kes olid püügile seadnud lubatust väiksema silmasuurusega nakkevõrgud. Seetõttu moodustasid saagist suurema osa alamõõdulised kalad. Kokku püüti ligi tuhat alamõõdulist kala, kinnitas keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul.

Väiksema silmasuurusega püüniste kasutamist loetakse tõsiseks kalapüüginõuete rikkumiseks, mille puhul korrutatakse kahjumäär viiega, selgitas Tuul.

Lisaks tuvastasid inspektorid läinud nädalal Peipsil järelevalve käigus veel kaheksa nõuetekohase tähistuse ja märgistuseta nakkevõrgujada, kokku 47 nakkevõrguga. Osal võrkudest oli märgistus küll olemas, kuid kontrollimisel selgus, et püünistele märgitud numbreid ei ole käesolevaks aastaks väljastatud ning võrgud eemaldati. Samuti oli osa nimetatud võrkudest lubatust väiksema silmasuurusega.

Samuti eemaldasid inspektorid püügilt 13 selgusetu kuuluvusega unda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles