Rajatraktor ajab Elvas sisse uusi suusaradu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus rajatraktor hooldab Tartu maratoni rada, kuid aitab juurde tõmmata ka hulga uusi suusaradu.
Uus rajatraktor hooldab Tartu maratoni rada, kuid aitab juurde tõmmata ka hulga uusi suusaradu. Foto: Tartumaa tervisespordikeskus

Tartumaa tervisespordikeskuseni Elvas on seni suusaradu sisse ajanud Klubi Tartu Maraton, kes teeb seda kindlasti ka tulevikus, märkis keskuse juhataja Priit Viks. Elva ümbruses on aga palju teisigi põnevaid radasid, mis saavad uue rajatraktori abil kvaliteetsed suusajäljed.

«Elva inimesed, sealhulgas kooliõpilased saavad juurde uusi kvaliteetseid suusakilomeetreid ning seda ka linna staadionil ja kooli ümbruses,» märkis Viks. Samuti on plaan juurde luua tervisespordikeskuse ümber looklevaid suusaradu. Siiski on rajatraktori esmane eesmärk hoida korras Tartu maratoni raja viimast viit kilomeetrit.

Suur vajadus rajamasina teenuste järele on lisaks Elvale olnud ka Rõngu, Rannu, Konguta, Nõo, Kambja, Puhja ja Palupera vallas. «Nüüd avaneb soovijatel võimalus talviste spordiradade hooldusteenust meilt tellida,» lisas Viks.

Traktoriga saab ette valmistada suusaradu juba enne lume tulekut, hooldada terviseradu suveperioodil ning luua mugavamaid parkimistingimusi keskuse külastajatele talvistes oludes.

Rajatraktor läks Tartumaa tervisepordikeskusele maksma veidi üle 20 000 euro, milleks saadi raha PRIAst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles