Purjus ja poolpaljad alaealised püüdsid politsei eest pageda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Laura Oks/Postimees

Laupäeva õhtul lärmakaid pidutsejaid korrale kutsuma läinud Tartu patrullpolitseinikud leidsid ühest eramajast ühtekokku 18 alkoholijoobes alaealist. Neist mõned püüdsid vaatamata krõbedale külmale poolpaljana saunast naabrite juurest varjualust paluda.

Lõuna prefektuuri teatel saabud väljakutse Tartusse Vasara tänavale 19. jaanuari õhtul kella 22 paiku. Nimelt kostus ühest eramajast sedavõrd suur lärm ja räuskamine, et see segas isegi mitme maja kaugusel elavate inimeste rahu.

Maja juurde jõudnud korrakaitsjad märkasid esmalt, kuidas saunaukse paukudes osa pidulistest jooksu pani. Lisaks viibis majas veel kümneid inimesi, mistõttu kutsus patrull kohale täiendavaid jõude.

Peagi tabati kaks saunast pagenud pidulist kuurist puuriitade vahelt, kolmas kükitas õuel asuvas laste mängumajas. Ülejäänud põgenenuist hüppasid esmalt üle aia kõrvalistesse hoovidesse. Temperatuurinäit ulatus aga ligikaudu 30 miinuskraadini ning poolpaljastel saunalistel ei jäänud muud üle, kui kõrvalistelt naabritelt ulualust küsida. Mõistagi järgnes noorte järel sinna ka patrull, kes kutsumata külalised naabrite juurest ära toimetas.

Kokku tuvastasid patrullpolitseinikud 18 alkoholi tarvitanud alaealist vanuses 15-17 eluaastat. Kõik nad transporditi esmalt Tartu arestimajja menetlusdokumentide vormistamiseks ning seejärel anti nad üle neile järele saabunud lapsevanematele.

Politsei tuletab meelde, et noorte alkoholitarvitamine ei mõjuta üksnes laste tervist, vaid suurendab ka riski sattuda seadusega pahuksisse või kuriteo ohvriks. Halvema välistamiseks on politseinike tegevuse kõrval määrava tähtsusega kindlasti ka alkoholiga kaasnevaid ohte käsitlev vestlus lapsevanema ja tema võsukese vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles