Mäksa volikogu vahetas vallavanema välja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks ja pool aastat Mäksa vallavanemana töötanud Taivo Tali.
Kaks ja pool aastat Mäksa vallavanemana töötanud Taivo Tali. Foto: Sille Annuk

Kaks ja pool aastat tagasi konkursiga Mäksa vallavanemaks valitud Taivo Talil tuli eile amet maha panna. Volikogu kinnitas uueks vallajuhiks Elina Madala.

Tali kinnitas Tartu Postimehele, et ta lahkub vallajuhi kohalt kurbusega, kuid nentis, et oli selleks valmis. Nimelt valitsenud keeruline õhkkond suhetes volikoguga juba vähemalt pool aastat. Vallavalitsus toimis tema hinnangul sellele vaatamata hästi.

Üks tõsisem süüdistus, mida volinikud vallajuhile ette heitsid, oli see, et Tali ei võtnud lahkunud pearaamatupidaja asemele tööle mitte uut inimest, vaid otsustas nurjunud konkursi järel tellida raamatupidamisteenuse väljastpoolt. Ehkki nii hoidis vald Tali kinnitusel igas kuus kokku vähemalt 150 eurot, nõudis volikogu ikkagi palgalist pearaamatupidajat.

«Senine vallavanem kaotas usalduse. Muud ei ole kommenteerida,» märkis vallavolikogu aseesimees ja valimisliidu Meie Mäksa liige Toivo Mardisalu. Tema sõnul leidis volikogu, et juriidilise taustaga Madal on vallale sobivam juht.

Volikogu reformierakondlasest liikme Aivar Ritsoni kinnitusel esitas volikogu senisele vallajuhile veel teisigi süüdistusi. Siiski oleks tema arvates võinud Taivo Tali töötada kuni oktoobrikuiste valimisteni, sest parasjagu on vallavalitsuses vahetumas mitu inimest ning segadust on niigi piisavalt palju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles