Pakane tõi mitu ohtlikku tulekahju

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjate veekraanid ja voolikud.
Päästjate veekraanid ja voolikud. Foto: Toomas Huik

Külmad ilmad sundisid inimesi rohkem kütma, kuid sulatama ka jäässe läinud torusid. Hooletus ning küttekollete nõrgad kohad tõid kaasa mitu põlengut, kus inimesed olid suures ohus.

18. jaanuaril kell 13.36 said päästjad väljakutse Põltsamaa valda Kalikülla, kus põles kõrvalhoone garaažiosa (5,5X2,5m). Omanik oli püüdnud põlengut ise lumega kustutada, vahendas Lõuna päästekeskus.

Päästjad avasid tulekollete leidmiseks ja kustutamiseks vahelaekonstruktsioone kahe ruutmeetri ulatuses. Garaažis olnud auto õnnestus välja lükata ning kahjustada see ei saanud. Menetlusinspektori esialgsel hinnangul võis põleng alguse saada veetorude sulatamisest kuumaõhupuhuriga.

Põltsamaa linnast Aasa tänavalt saabus aga tulekahjuteade 20. jaanuaril kell 22.02. Päästjate saabudes põles ühekorruseline telliskivist elumaja (15X9m) ning leek oli aknast väljas. Majast toodi välja vanem meesterahvas, kes vajas arstiabi. Tulekahju likvideeriti kella 0.19 paiku. Tules, mille tekkimispõhjus pole veel teada, hävis täielikult ühe toa sisustus.

Põlvamaal Kanepi alevikus Weizenbergi tänavas puhkes põleng 19. jaanuaril kell 19.53. Põles puukuuri (8X5m) seina vastu laotud lauavirn ja tuli oli edasi kandunud kuuri seinale. Leekides hävis lauavirn, kuuri sein ning osa kuuris olnud küttepuudest. Päästetööde juhi esialgsel hinnangul võis põleng alguse saada lauavirna kõrvale viidud kuumast tuhast.

Tartumaale Kambja valda Vana-Kuuste külla kutsuti päästjad 19. jaanuaril kell 17.33. Põlema oli läinud elumajaga kokku ehitatud saun. Päästjad avasid tulekollete leidmiseks ja kustutamiseks seina- ja laekonstruktsioone kaheksa ruutmeetri ulatuses. Tulekahjus said kannatada saunaruumid ja laepealne, päästjad suutsid ära hoida tule leviku eluhoonele.

Menetlusinspektori sõnade kohaselt sai põleng alguse halvasti isoleeritud metallist suitsulõõrist, mis süütas puitkonstruktsioonid. Sündmuskohal tegutsesid lisaks kutselistele päästjatele ka Kambja vabatahtlikud päästjad.

20. jaanuaril kell 2.26 teatati häirekeskusele, et Tartus Kivi tänavas asuva elumaja korterid on suitsu täis. Sündmuskohale saabunud päästjad aitasid kõik majas olnud inimesed välja ning asusid tulekollet otsima. See leiti kahe korteri vahelisest seinast, mis esialgsel hinnangul võis süttida kamina ülekütmise tõttu.

20. jaanuaril kell 13.27 teatati häirekeskusele, et Kambja alevikus Kesk tänavas asuva kahekorruselise maja esimese korruse akna vahelt tuleb suitsu ning teise korrus aknal hüüab inimene appi.

Päästjate saabudes selgus, et põles esimese korruse köögis pliidiesine. Päästjad tõid redeli abil akna kaudu majast välja teisel korrusel olnud naisterahva, kes kannatada ei saanud. Põleng sai alguse pliidisuu ees põlema süttinud kaltsudest ja puudest.

Viljandis Uuelt tänavalt tõid päästjad põlevast majast 20. jaanuari ennelõunal välja liikumispuudega naisterahva. Päästemeeskondade saabudes põles kahekorruselise hoone esimesel korrusel asuvas korteris vannituba ja tuli oli levinud seina kaudu teisele korrusele. Vanema naisterahva andsid päästjad üle kiirabile.

Tulekollete leidmiseks ja kustutamiseks avati mõlemal korrusel seina- ja vahelaekonstruktsioone. Esialgse versiooni järgi võis tulekahju alguse saada torude soojendamisest kuumaõhupüstoliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles