Tartus evakueeriti öösel kortermajast kümmekond inimest

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju kustutamine. Foto pole sündmusega seotud.
Tulekahju kustutamine. Foto pole sündmusega seotud. Foto: Mihkel Maripuu

Täna öösel põles Tartus Kivi tänaval kahekorruseline kuue korteriga elumaja, kust evakueeriti kõik majas olnud elanikud. Tulekolle oli kahe korteri vahelises seinas, mis arvatavalt süttis kütmise tõttu.

Kell 02.26 teatati häirekeskusele, et Tartu linnas Kivi tn on elumaja korterid suitsu täis, ent leeke näha ei ole. Sündmuskohale saabunud päästjad aitasid kõik korterites olnud inimesed majast välja ning asusid tulekollet otsima. Evakueeritud inimesed said seni sooja oma autodes või kiirabiautodes.

Tulekolle leiti kahe korteri vahelisest seinast, umbes 4 ruutmeetri ulatuses. Õnneks tuli edasi levida ei jõudnud. Päästjad kustutasid põlengu ja ventileerisid korterid ning inimesed said kodudesse tagasi minna kella 4 ajal hommikul.

Päästetööde juhi sõnul raskendas päästetöid käre pakane, mille tõttu tekkis kahel päästeautol tehniline rike. Õnneks kortermajas olnud inimestest keegi viga ei saanud ja midagi tõsisemat ei juhtunud, ent oli oht tule kiireks levikuks üle kogu maja. Esialgse hinnangu kohaselt sai põleng alguse ühe korteri kaminatagusest seinast.

Sündmuskohal töötasid päästjad Tartu, Tõrvandi ja Tabivere komandodest ning Tartu operatiivkorrapidaja.

Päästeamet tuletab meelde, et väga külmaga ilmaga tuleb erilist tähelepanu tuleb pöörata ruumide kütmisele. Toasooja saamiseks on oht ülekütmiseks, mis võib olla väga tõsiste tagajärgedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles