Anne noortekeskuse juht pani ameti maha

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Külvet
Ahto Külvet Foto: TPM

Peaaegu kaks aastat Anne noortekeskust juhtinud Ahto Külvetil oli möödunud reedel viimane tööpäev. Töösuhe linnaga lõppes poolte kokkuleppel.

Külvet ei teinud saladust sellest, et lahkumisavalduse esitamise tingis noortekeskuse uue maja ehituse väljajätmine selle aasta eelarvest ning et ta on linnas pettunud.

«Põhjus, miks ma otsustasin lahkuda, on see, et ma ei näinud võimalust töötada koos nende poliitiliste linnaametnikega, kes noortekeskuse vastu võitlesid selle asemel, et seda ehitada,» rääkis ta. «Ma otsustasin selle asja ära sügisel, kui oli näha, et kui maja eest tõsiselt võidelda, siis läheb teravaks.»

Oli ka head

Oma lühikeseks jäänud direktoritööst rääkides ütles ta, et ega ta eriti rahul selle ajaga ei ole, sest esimesest päevast alates pühendus ta peamiselt just uue maja ehitusega seonduvale. Sinna kuluski tegelikult kogu energia, mida oleks võinud ehk teisiti kasutada.

«Oleks võinud ju üldse seda mitte teha, oleks ehk vana maja paremas seisukorras ja kõik see, mis seal sees toimub. Kui tähelepanu on tellistel, siis inimestele jääb tähelepanu vähemaks,» kahetses ta saadud lubaduste uskumist ja nende toel tegutsemist.

Külvet leidis kogu majavõitlusest siiski ka midagi positiivset: nii noortekeskus kui noortevaldkond said laialt vajalikku tähelepanu.

Lisaks tulid selle käigus välja inimesed, kes on kunagi Anne noortekeskuses käinud ning tunnevad, et see koht on nende elu mõjutanud ja muutnud. Külveti sõnul on sellised inimesed huvitatud, et noortekeskus edasi toimiks ja nendega saab kindlasti koostööd arendada.

Abilinnapea Tiia Teppan ütles, et Ahto Külveti lahkumisavaldus ei tulnud erilise üllatusena.

«Ahto suur soov saada seda uut noortekeskust paistis silma tema viimase aasta tööst, ta oli pühendunud just sellele,» rääkis Tiia Teppan. «Ma saan inimlikult täiesti aru, et kui sisemised unis­tused ja soovid ei täitu, siis võib-olla ta ei olnud võimeline olemasolevas olukorras jätkama. Ta oli tõesti pannud kogu oma hinge ja jõu sellesse, et saada uue keskuse ehitus.»

Teppani sõnul tegutseb kultuuriosakond praegu selle nimel, et leida keskuse noorsootöötajate hulgast võimalikult kiiresti direktori kohusetäitja.

Teppan rääkis, et kuna lapsed käivad majas kogu aeg sisse-välja ning parasjagu on pooleli allrentnikega uute lepingute sõlmimine, siis oleks kindlasti vaja, et keegi uue inimese tööleasumiseni ohjad üle võtaks.

Uus töö paistab

Konkurss uue juhataja leidmiseks kuulutatakse välja õige pea ning abilinnapea sõnul kutsuti kandideerima ka keskuse noorsootöötajaid.

Külveti nõuandeks uuele inimesele oleks peamiselt see, et ülevalt poolt antud lubadusi ei maksa uskuda enne käegakatsutavaid tulemusi ning et tähelepanu tuleb pöörata meeskonnale, sest ebaterves õhkkonnas on töötajad pidevalt vahetunud.

Külvet on enda sõnul saanud pakkumise uude ametisse, aga kuni kõik veel päris kindel ei ole, ei tahtnud ta seda täpsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles