Politsei pidas suuroperatsiooni käigus kinni 11 inimest

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti ja Soome korrakaitsjad pidasid koostöös kinni 11 kahtlusalust.
Lõuna-Eesti ja Soome korrakaitsjad pidasid koostöös kinni 11 kahtlusalust. Foto: Toomas Huik / Postimees

Lõuna prefektuuri politseinikud korraldasid varastegrupi tabamiseks koos Soome kolleegidega suuroperatsiooni, et tabada põhjanaabrite juures vargusi toime pannud isikud.


Lõuna prefektuuri teatel peeti 6.-9. aprillini koos Soome kolleegidega kinni 11 isikut, keda kahtlustatakse kümnetes Eestis ja Soomes toime pandud vargustes ning varastatud esemete turustamises. Kuritegude tulemusena omastatud esemete koguväärtus ulatub ligi viie miljoni kroonini.



Prefektuuri pressiesindaja Ave Lillemäe kinnitusel kahtlustatakse kinnipeetuid vara süstemaatilise omandamisega Soomes ning selle turustamisega Põlva- ja Võrumaal ning Tartu linnas ja maakonnas.  



Politseioperatsioonil osales kokku 38 Lõuna prefektuuri ametnikku, Soome politsei sideohvitser ja Soome kriminaalpolitseinikud. Operatsioon käivitus üheaegselt üheksas erinevas kohas Lõuna-Eestis ning jätkus Rakveres.



Kokku peeti kinni 11 Lõuna-Eestis elavat meest. 23 kohas toimetatud läbiotsimistel võeti kahtlusalustelt ära 24 sõiduvahendit, mille hulka kuulusid Soomest varastatud erinevad mootorrattad ja ATV-d ning Eestist omandatud kopad, järelhaagisega kallur, varastatud sõiduauto BMW, ATV ning hulgaliselt muid kuritegelikul teel saadud esemeid.



Politseioperatsiooni tulemusena kogusid politseinikud tõendeid 34 erineva kuriteo kohta, millest üheksa olid toime pandud Soome Vabariigis. Soomest varastatud esemete koguväärtust hinnatakse esialgsetel andmetel umbes 117 500 eurole ehk 1 833 000 Eesti kroonile.



Eestis toime pandud kuritegudega seonduvate sõidukite ja tehnikavahendite väärtus ületab kolm miljonit krooni.



Kinnipeetud isikutest kolm, keda on alust pidada kuritegude ahela juhtfiguurideks, vahistati eeluurimise ajaks Tartu maakohtu määrusega.



Menetlust juhtiva Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Aro Siinmaa hinnangul tagasid operatsiooni edu organiseeritud kuritegevuse talituse politseiametnike kõrgprofessionaalne pühendunud töö, tegevuse koordineeritus teiste politseiüksustega ning sujuv rahvusvaheline koostöö.



Eeluurimine kõigi kuritegudes osalenud isikute väljaselgitamiseks ning süütõendite kogumiseks jätkub paralleelselt nii Eestis kui Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles