Muuseum kutsub tutvuma anatoomiaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest on Tartu Ülikooli ajaloo muuseumis avatud Eesti tervishoiumuuseumi näitus «Kuidas näidata inimest?», mis tutvustab anatoomiliste õppevahendite ajalugu.

Näituse eesmärk on anda ülevaade, kuidas ja milliseid õppevahendeid kasutades on viimase 500 aasta jooksul koolitatud arste ja õpetatud tundma inimese sisemust.

Anatoomilised mudelid peavad olema nii natuurilähedased kui võimalik, vastupidavad, kerged, mitte väga kallid, võimaluse korral käega katsutavad, osadeks lahtivõetavad ja jälle kokkupandavad. Nende valmistamiseks on läbi aegade kasutatud paljusid materjale, nagu vaha, puitu, tekstiili, kipsi, elevandiluud, papimassi ja plasti.

Näitus valmis kultuuriministeeriumi ja kultuurkapitali toel, varem on näitust eksponeeritud Tallinnas Viru keskuses, Pärnu haiglas ja Narva muuseumis.

TÜ ajaloo muuseumis on näitust võimalik vaadata K–P kell 11–17. Näitus jääb avatuks juuni lõpuni. Lisateavet saab internetist aadressilt http://ajaloomuuseum.ut.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles