Rahvaülikool meelitab sepatöö ja aktifotoga

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepatöö.
Sepatöö. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tartu rahvaülikooli kevadhooaeg pakub huvilistele veinikooli, sepatööd ja akti pildistamist. Kuhugi pole kadunud ka keeleõpe ega teised üldharivad kursused ja loomulikult jätkatakse tööalaste täienduskoolitustega.

Tartu rahvaülikooli turundusjuhil Kaisa Hanssonil on väga hea meel selle üle, et just tööalaste koolituste osakond on end igati õigustanud. Kuna Tartu rahvaülikool on Eesti töötukassa koostööpartner, siis on tööotsijatel võimalik just rahvaülikoolis häid pakkumisi leida – töötukassa  hüvitab koolituskaardi raames kliendi koolituskulu.

Mainekad lektorid

Hanssoni sõnul on neil õnnestunud tööalaseid kursusi juhendama saada paljud Eesti nimekad koolitajad. Näiteks Kaupo Saue, kel on pikk kogemus inimeste ja meeskondade arendajana, või Jaanus Kangur, kes jagab täiskasvanutele suht­lemis- ja juhtimiskoolitust. Või meediasuhete koolitaja ajakirjanik Märt Treier või suulise eneseväljenduse ja ajakasutuse juhtimise ainete lektor Janek Tuttar.

Kaisa Hansson märkis, et kevadhooajal on neil plaan ühendada üks või teine tõsine tööalane koolitus näiteks loomingulise ettevõtmisega. Et kui päev algab raske seminariosaga, siis lõpeb see lõdvestava keraamikatöötoaga, kus igaüks vormib päeva jooksul saadud emotsiooni oma isiklikusse savikruusisse.

«See on otsekui midagi meditatsioonilaadset, mis kinnistab õpitut,» rääkis Hansson.

Mis rahvaülikooli uutesse kursustesse puutub, siis tähelepanu äratab Kalle Mülleri juhendatav veinikool. See leiab aset vinoteegis ning õhtu jooksul degusteeritakse kuut kuni kaheksat kvaliteetveini.

Tänavusest kultuuripärandi aastast on inspireeritud 13-tunnine sepatöökursus, mis toimub põllumajandusmuuseumi sepikojas Ülenurmes, seda juhendab sepp Mart Salumaa. «See on tõeliselt mehine kursus, kuhu saab isa minna koos oma pojaga,» ütles Hans­son. «Muidu mehed ikka kurdavad, et neile midagi ei ole.»

Popp fotograafia

Populaarne koolitaja rahvaülikoolis on fotograaf Jaanus Järva, kes õpetab nii algajaid kui ka edasijõudnud pildistajaid ning korraldab fotorekti ja -laagreid. Eesseisval hooajal on kavas aga ka stuudiofotokursused, sealhulgas akti pildistamine, mida tehakse täisvarustusega fotostuudios.

Samuti algavad sel talvel uuesti kõik keelekursused, nii algtaseme ja edasijõudnute rühmades kui ka vestlusrühmades. Õppida saab isegi viipekeelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles