Politsei tänas Emajõest naise päästnud noori

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna prefektuur tänas noore naise päästnud Kristjan Laurmaad ja Liis Hansti.
Lõuna prefektuur tänas noore naise päästnud Kristjan Laurmaad ja Liis Hansti. Foto: Politsei

Täna avaldas Lõuna prefekt Tarmo Kohv tunnustust Kristjan Laurmaale (24) ja Liis Hanstile (20), kes päästsid Emajões hulpinud abivajaja.

Laurmaa ja Hanst kuulsid Emajõelt appikarjeid 5. jaanuari öösel kella 4 paiku, vahendas Lõuna prefektuur. Noored liikusid kesklinnas Emajõe ääres ega suutnud esialgu tuvastada, kust abivajaja hääl täpselt kostub.

«Mõtlesin, et kellegi elu kallale kiputakse ja nüüd tuleb ilmselt kellegi kaitseks kaklema hakata,» meenutas Laurmaa.

Taas kajas Emajõelt paanilisi appikarjeid ning siis märkasid noored, et vastaskalda ääres hulbib jõevees inimene. Noored tõttasid pikemalt mõtlemata teisele poole jõge ja tõmbasid perve lähedal vees olnud abivajaja paadisillale. Külmal ajal õhukestes ja läbivettinud riietes päästetule pakkus esialgu sooja patrullpolitseinike sõiduk, sealt edasi toimetas kiirabi alajahtumistunnustega neiu juba haiglasse.

Hiljem kinnitas jõest päästetud 22-aastane neiu politseile, et oli ise vette hüpanud, kuid selget põhjendust oma teguviisile ta tuua ei osanud. Ta nentis, et oma mõju sellisele otsusele avaldas ilmselt tarbitud alkohol.

Kristjan ütles, et hetkel, mil nad sõbrannaga appikarjeid kuulsid, hakkasid instinktid automaatselt tööle. «See on ju loomulik, et sellises olukorras igasuguse kahtluseta sekkud ja abi pakud,» selgitas ta. Ühtlasi avaldas noormees heameelt, et päästetud tüdruku tervisega on kõik korras.

Lõuna prefekt Tarmo Kohv ütles, et politsei on väga tänulik inimestele, kes ei jää ükskõikseks meie ümbruses toimuva suhtes. «Nagu ka vestlusest Laurmaaga selgus, tundub taoline appitõttamine tagantjärele vaadates asjaosalistele endile pigem pisiasjana. Samas, politseitöös näeme teinekord väga ilmekalt, kuidas kaaskodanike kartmatu tegutsemine on päästnud inimelu.»

Kristjan Laurmaale ja Liis Hanstile jäävad nende tubli tegu meenutama tänukirjad kodanikujulguse ülesnäitamise eest ning kingitus Lõuna prefektuurilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles