Sclerosis multiplex´i teabeõhtu jõuab Tartusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Detsembrist korraldab Eesti Sclerosis Multiplexi Ühingute Liit Eesti linnades teabeõhtuid, et jagada vajalikku teavet selle raske, peamiselt noori inimesi tabava pea- ja seljaaju haiguse kohta.

Tartu Dorpati konverentsikeskusse jõuab teabepäev 21. jaanuaril kell 18.

See on patsiendihariduslik ettevõtmine, mille käigus sclerosis multiplex’i (SM) põdevad inimesed ning nende lähedased saavad uut teavet  haiguse kohta, samuti on neil seal hea võimalus saada tuttavaks ja suhelda patsiendiorganisatsiooni kohaliku ühingu esindajatega.

Haiguse sümptomitest ja uutest ravivõimalustest kõneleb neuroloog Katrin Gross-Paju, kes on Lääne-Tallinna keskhaiglas asuva Sclerosis Multiplexi keskuse juhataja. Just tema on pannud aluse Eesti Sclerosis Multiplexi Ühingute Liidu heale mainele rahvusvahelistes organisatsioonides.

Ka kõneldakse sellest, kuidas õppida haigusega elama ning kes ja kuidas võivad aidata. Loeng on mõeldud esmajoones viimase viie aasta jooksul diagnoosituile ja nende lähedastele.

Teabeõhtud leiavadki aset neutraalsel pinnal, mitte meditsiini- või puuetega inimesi puudutavates asutustes. See muudab osalemise võimalikult meeldivaks äsja diagnoosi saanutele. Sissepääs on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles