Miks lükkub eesti rahvaluule arhiivi avamine üha edasi?

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janika Kronberg.
Janika Kronberg. Foto: .

Kirjandusmuuseumi saidile on 19. oktoobrist saati lisandunud külastajaile teateid, mis järjest lükkavad edasi arhiivraamatukogu ja eesti rahvaluule arhiivi (ERA) avamist. Viimase teate järgi saab ERA uurijaid uues saalis vastu võtta 17. jaanuarist. Miks nii?

Vastab kirjandusmuuseumi direktor Janika Kronberg:

Põhjuseks on muutunud või täienenud tuleohutusnõuded, millega projektis ei osatud arvestada ja mille tõttu pidime päästeameti nõudel tellima lisatöid. Vastasel korral keeldub päästeamet ehitise kasutusluba andmast.

Tegemist on remonditud pinnaga lugejate teenindamise ruumide läheduses. Hoidlad ja muud ruumid on valmis ja kolitud. Probleemid on suhteliselt väiksed, aga tülikad.

Kas ehitajatel tuleb veel tööd teha?

Vastab ehitusfirma Rand & Tuulberg ehitusjuht Priit Vakmann: Oleme punktuaalselt täitnud kõiki vahe- ja lõpptähtaegu, mis on tellijaga kokku lepitud. Lisaks saadud töölõikudelt kirjandusmuuseumis oleme eelmisest esmaspäevast saadik lahkunud. Koostöö on meil olnud sujuv ja konstruktiivne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles