Jõgevamaa kaitseliitlased kolivad uude majja paari aasta pärast

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kaitseliidu korraldatud võidupüha paraad Jõgeval 2009. aastal.
Pildil kaitseliidu korraldatud võidupüha paraad Jõgeval 2009. aastal. Foto: Margus Ansu

Äsja Jõgevamaal viibinud kaitseliidu, ülem brigaadikindral Meelis Kiili sõnul valmib Jõgeva maleva uus hoone 2015. aastal.

Jõgeva maavalitsuses peetud nõupidamisel teatas Kiili, et kaitseliiliidu Jõgeva maleva uue hoone projekteerimine algab tänavu, ehitamine tuleval aastal ning maja valmib 2015. aastal. Kaasaegne kaitseliiduhoone rajatakse Aia tänavale, Jõgevamaa päästeosakonna maja kõrvale, senisele  õppesõiduväljakule.

«Uude majja tuleb ka lasetiir, kus lisaks kaitseliitlastele saavad laskmist harjutada veel politseinikud ning teisedki inimesed, kellele on vastavad oskused või teadmised tarvilikud elukutse või ühiskondliku tegevuse tõttu,» ütles brigaadikindral, kes juhib kaitseliitu 17. detsembrist.

Kokkusaamisel kaitseliidu uue saime rohkesti tarvilikku infot, kinnitas Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev. «Teretulnud oli temalt kuulda Jõgeva maleva uue maja ehitamise tähtaegu. Hoone tuleb küll väiksem algul planeeritust, kuid kahtlemata on tegemist olulise ehitusega Jõgevamaale,» leidis maavanem.

Mõttevahetusel märkis kaitseliidu juht veel, et praegu on võetud Eestis suunaks laiapõhjalise riigikaitse ülesehitamine ja tugevdamine. Tema hinnangul saab seda eesmärki kõige paremini täide viia just läbi kaitseliidu.

Jõgeva politseijaoskonna juht politseikapten Ivar Dubolazov toonitas maakonna kaitseliitlaste tõhusat koostööd politseiga. «Mitmed kaitseliitlased on ka abipolitseinikud ning tublimaid nendest on tunnustanud politsei-ja piirivalveamet,» lausus ta.

Kaitseliitlaste, teistegi jõustruktuuride esindajate ja meedikute mitmekülgne koostöö on tarvilik mitmete suursündmuste, näiteks peaagi algava Kalevipoja uisumaratoni läbiviimisel, märkis omakorda sihtasutuse Jõgeva haigla juhataja Peep Põdder.

Brigaadikindral Meelis Kiilit saatis Jõgevamaa külastusel kaitseliidu Jõgeva Maleva pealik major Mati Kuusvere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles