Loomade varjupaigas kostilisi jätkub

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Tartu koduta loomade varjupaigas peatus läinud aastal lühemalt või pikemalt rohkem karvaseid ja sulelisi kui kahel varasemal aastal.

Mullu saabus ülikoolilinna loomade varjupaika 1412 looma, teatas Tartu koduta loomade varjupaiga projektijuht Kirke Roosaar.

«Arv on suurem kui varasemal kahel aastal,» märkis ta. «Sel võib olla mitu põhjust. Meil on leping pea paarikümne vallaga ja eelmisel aastal tuli valdadest varjupaika päris palju loomi, kellest päris paljud jõudsid oma koju tagasi. Aasta lõpus toodi meile ka tavapärasest rohkem kutsikaid ja kassipoegi.»

Mullu vajas varjupaika 926 kassi, 448 koera ja 38 muud lemmiklooma. Viimaste hulgas oli üheksa rotti, üheksa deegut, kuus küülikut, neli hamstrit, tšintšilja, kolm tuhkrut ning lindudest kolm viirpapagoid, nümfkakaduu ja aafrika hallpapagoi.

Kassidest sai kodudesse 512 ehk 55 protsenti loomadest, kellest 50 tagastati endistele omanikele ja 462 läks uude koju. Koertest sai kodudesse 416 ehk 93 protsenti: 242 tagastati endistele omanikele ja 174 said uue kodu.

Teistest lemmikloomadest leiti uus kodu 31-le varjupaiga elanikule. «Kaks rotti ootavad siiani uut kodu,» ütles Kirke Roosaar. «Osa hamstritega läks halvasti: nad surid enne, kui uue kodu said. Ka ühest talvel leitud ja ilmselt külma saanud viirpapagoist ei saanud elulooma.»

Eile oli loomade varjupaigas 28 koera, ligi 70 kassi ja kaks rotti, kellest üks elab hoiukodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles