Lihvida on vaja lihtsaid asju ja töödistsipliini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paar päeva pärast Bigbank Tartu võrkpallimeeskonnaga liitumist sai peatreener Andrei Ojamets tuleristsed kahes Schenkeri liiga kohtumises lõunanaabrite juures. Esimeses mängus jäädi 0:3 (19:25, 19:25, 17:25) alla Riia Lasele, teises õnnestus alistada VK Biolars/Jelgava 3:1 (20:25, 25:17, 25:14, 25:22).

«Need mängud olid küll nagu öö ja päev,» rääkis treener ning selgitas, et esimest küll alustati hästi ja tahtmist oli kõvasti, kuid puudu jäi kindlusest ja vabaks mängimisest. See-eest räägiti enne teist mängu nii mõnedki asjad selgeks ja mäng oli kui teisest puust.

Nädalavahetusel ootavad Tartu meeskonda ees kaks kohtumist, laupäeval kell 18 võõrustatakse Daugavpilsi ja pühapäeval kell 16 Jelgavat.

Ojamets arvas, et Tartusse võib sõita veidi teise koosseisuga Jelgava, sest nende põhiline sidemängija Agris Leitis oli viis nädalat vigastusega eemal, kuid nüüd võib ta juba rivis olla. «Ega tegelikult vahet ei ole. Kui tahame võita, siis peame minema ja võitma,» sõnas ta.

Daugavpilsi nägi Ojamets viimati mängimas Pärnus, kus meeskond jättis sümpaatse mulje. «Jõulised ründajad ja üritavad teravat mängu ajada, pikkust on ka,» iseloomustas ta laupäevast vastast, keda Tartu viimati võitis 3:2. Ta lisas, et ilmselt oleneb tulemus sellest, kui stabiilselt ja agressiivselt suudetakse oma servi lüüa.

Siiski ütles Ojamets, et enne kui saab vastastest rääkida, peab enda masina õlitatult käima saama. «Segame ise enda mängu rohkem kui vastane, eksime lihtsates asjades lubamatult palju,» nentis ta ja seletas, et tihtipeale tahetakse hirmus kõvasti servida ja ära lüüa, kuid lihtsatele elementidele, nagu näiteks palli toimetamine sidemängijale, ei pöörata tähelepanu.

Ojametsa arvates eristabki tippvõistkondi see, et kõige lihtsamaid asju tehakse väga hästi, ja sellest kõik algabki. «Meil tehakse kohati asju poolsirge või täiesti sirge jala pealt, aga seda ei saa endale lubada,» seletas ta veel, mida oleks vaja parandada, et jõutaks punktide viimistlemiseni, «vajaka on mõttelisest eeltööst, mis eelneb pallipuutele.» Selle saavutamiseks tahab Ojamets ennekõike parandada meeskonna töödistsipliini.

Nädalavahetuse mängudest jääb kindlasti kõrvale sel esmaspäeval randmeoperatsioonil käinud Taavi Nõmmistu, taastumiseks võib arsti hinnangul kuluda kolm kuni kuus kuud.

Järgmise teisipäeva, 15. jaanuarini saab Schenkeri liiga meeskondadesse veel mängijaid lisada. Hetkel käivad läbirääkimised ka eelmistel aastatel Tartu ridades mänginud lätlasest nurgaründaja Lauris Iecelniek­siga, kes pidi selgema vastuse andma pärast eileõhtust kohtumist oma Valgevene klubi juhtidega.

Juhul kui Iecelnieks lastakse tulema, asub Bigbanki klubi selle eestvedaja Alari Jõesaare sõnul ka uue temporündaja otsinguile, sest Läti koondislasest temporündaja Viktors Korže­nevics lahkus meeskonnast Prantsusmaale. Kui ei, siis jätkatakse praeguse koosseisuga.

Schenkeri liiga põhiturniiri seis

 1. Pärnu VK (punkte 41, järjest kuus võitu)

  2. Tallinna Selver (36, üks võit)

  3. Riia Lase (33, üks võit)

  4. TTÜ (32, üks võit)

  5. VK Jelgava Biolars (27, üks kaotus)

  6. Daugavpils Universitate (25, üks võit)

  7. Ozolnieki/Poliurs (24, kaks kaotust)

  8. Bigbank Tartu (21, üks võit)

  9. Rakvere Fruit Xpress (9, üks kaotus)

10. Valio Võru VK (1, 16 kaotust)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles