Rock alustab retke Balti liiga veerandfinaali

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocki eilsest treeningust võtsid osa kõik kaksteist mängijat. Peatreener Gert Kullamäe sõnul on igal mängijal oma koht ja roll ning pole tähtis, kas ta mängib viis või kakskümmend viis minutit. «Mulle on tähtis, et meeskond toimib, ja praegu toimib. Nüüd on vaja jõuda tulemuseni, et astuda järgmine samm,» sõnas Kullamäe.
Rocki eilsest treeningust võtsid osa kõik kaksteist mängijat. Peatreener Gert Kullamäe sõnul on igal mängijal oma koht ja roll ning pole tähtis, kas ta mängib viis või kakskümmend viis minutit. «Mulle on tähtis, et meeskond toimib, ja praegu toimib. Nüüd on vaja jõuda tulemuseni, et astuda järgmine samm,» sõnas Kullamäe. Foto: Sille Annuk

TÜ/Rock alustab täna õhtul Balti liiga vahegrupi kohtumistega, mille kõik kolm kodumängu peetakse jaanuaris. Veerandfinaali pääsemiseks tuleb jõuda nelja meeskonna hulgas kahe parema sekka.

Rocki vastasteks on Šiauliai (Lee­du), Sakalai (Leedu) ja Val­miera (Läti). Hooajaeelses kontrollmängus võitis Rock Val­mierat 17 punktiga, Šiauliai alistati Balti liiga karikaturniiril septembris Rakveres koguni 41 punktiga ning Sakalai oli oma alagrupis alles viimane edasipääseja.

Siiski ei nõustunud Rocki peatreener Gert Kullamäe väitega, justkui oleks pääs veerandfinaali tagatud.

«Sellist juttu, et võiksime lihtsalt kahe parema hulka jõuda, ei taha ma kuuldagi. Need vanad mängud ei loe midagi ja pealegi on võistkondades mitmeid muutusi olnud,» lausus Kullamäe ning tõi näiteks Šiauliai meeskonna, kes kirjutas hiljuti alla lepingu senini Samaara klubi Krasnõje Krõlja nimekirja kuulunud Rolandas Alije­vasega.

«Minu meelest on ta väga hea mängumees ja mängujuht. Ainuüksi tema tulek võib Šiauliai mängu pöörata tundmatuseni. Šiauliaiga on meil kõik need Balti liiga aastad olnud suured probleemid. Igal juhul on nad meile väga kõva pähkel ja see hooajaeelne neljakümnepunktine võit ei loe praegu midagi. Neli kuud on ju möödas,» põhjendas Kullamäe.

Tähtsad kodumängud

Samamoodi ei tasu peatreeneri sõnul alahinnata ka Sa­kalaid ja Valmierat. Sakalai on küll Leedu liiga üks viimaseid, aga ka seal on Kullamäe sõnul paar sellist mängumeest, kes on eriti valusad. «Viimane kord, kui Sakalai Žalgirisega mängis, andsid nad väga kõva lahingu. Jah, kodus võib-olla tõesti võime neid natuke julgemalt vaadata, aga väljas ... Me teame kõik, kui raske on nendega seal mängida,» lausus Kullamäe.

Veerandfinaali jõudmise eelduseks tuleks Rockil võita kõik jaanuaris peetavad kodumängud, millest kaks on juba sel nädalal. «Absoluutselt. Kui tahad olla edukas, ei tohi kodus vääratada,» ütles Kullamäe. «Oleme ühe ebaõnnestunud katse sel hooajal läbi elanud ja ma loodan, et oleme sellest teinud kõik oma järeldused.»

Vahegrupis muutuvad kohtumised Kullamäe sõnul järjest pingelisemaks, sest meeskonnad on ühtlasemad.

«Alagrupis oli mänge, kus vahed olid päris suured, vahegrupis läheb aga palju tugevamaks andmiseks. Võib-olla päris tippklubisid selles turniiri faasis ei ole, aga kompott läheb palju tummisemaks,» rääkis Kullamäe ja pidas olulisimaks maksimaalset kontsentreerumist.  

Kõik mängijad rivis

Eilehommikusest saalitrennist võtsid osa kõik Rocki kaksteist mängijat. Vahepeal kergelt hüppeliigest vigastanud Timo Eichfuss on suuresti paranenud ning Tartus on tagasi ka Justin Ingram, kes sõitis peale Hollandis peetud jõuluturniiri nädalaks koju Ameerikasse.

Hollandi turniiril hästi mänginud ning sümboolsesse viisikusse valitud Kristo Saage ütles, et Rocki edasipääsulootused on head.

«Meie jaoks mängitav grupp. Midagi uut pole vaja leiutada, vaid oma mäng ära mängida. Garanteeritud pole midagi, aga ma usun, et läbime selle ringi edukalt,» pakkus Saage ning lisas, et «kui kolm tähtsat kodumängu suudetakse läbida puhaste paberitega, siis on asi korras».  

Enda isiklikku mänguvormi hinnates jäi Saage tagasihoidlikuks. «Midagi väga erilist küll ei tunne, aga eks tunnustus annab ikka indu. Peale Hollandi turniiri ei treeninud ma kümme päeva palliga ja väike nälg oli juba korvpalli järele. Ma arvan, et see tegi pigem head,» lausus Saage.

Kullamäe sõnul on meeskonna mäng läinud võrreldes hooaja algusega paremaks ja loodetavasti ka stabiilsemaks. «Just tähtsates mängudes on olnud palju peata olekut ja see on mulle kui peatreenerile põhiprobleem. Tähtsad mängud on ees ja mehed peavad olema maksimaalselt kontsentreeritud. Kui suudame oma asjad ellu viia, siis on kõik korras,» lausus Kullamäe.

Tänane Balti liiga mäng Vilniuse Sakalaiga algab TÜ spordihoones kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles