Gripp Tartumaal veel ei kimbuta

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Terviseameti Lõuna talituse juhtivspetsialist Meelis Polakese ütles, et gripp Tartumaale jõudnud ei ole.

Ka on Polakese sõnul haigestumine ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ehk katarridesse seni olnud tagasihoidlik.

«Pilt näib üsna stabiilne, ilma eriliste tõusude ja langusteta,» ütles ta.

Polakese selgitas, et külmetushaiguste hooaeg algab tavaliselt juba 37. nädalal, see tähendab septembris.

«Nii 2012. kui 2011. aastal on tollest nädalast alates kuni aasta lõpuni olnud Tartumaal 400 ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise juhtu,» märkis ta. «Suuri tõuse ja langusi ei ole olnud aga ühelgi nädalal.»

Mis viiruslikku või bakteriaalsesse soolenakkusesse puutub, siis nendegi puhul ei erine Meelis Polakese sõnul pilt tavapärasest – haigestumisi küll on, aga puhanguid mitte, hügieeniga tasub siiski alati olla tähelepanelik ja hoolega käsi pesta.

Polakese lisas, et ainus, mis tänavust sügistalvist sesooni varasemate aastate omast eristab, on asjaolu, et kinnitatud gripijuhte pole. «42. nädalast ehk oktoobri keskpaigast alates ei ole Tartumaal registreeritud mitte ühtegi gripijuhtu. Aasta varem oli igal nädalal paar-kolm juhtu.»

Polakese märkis, et Euroopa nakkushaiguste seirekeskuse uudised märgivad aga, et haigestumine Euroopas näitab tõusutendentsi ja et inimesed arvestaksid sellega.

Perearsti asendusarst Kätlin Otti kinnitas sama. Ta ütles, et väga ägedat haigestumist, kus inimene oleks sunnitud kõrge palavikuga voodisse jääma, tõesti ei ole olnud.

«Ülemiste hingamisteede haigusi ikka on, aga mitte rohkem kui tavaliselt,» sõnas ta. «Väga tavaline on kõik.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles