Mai Treial: Jõgeva uus linnavõim on koostööaltim

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai Treial
Mai Treial Foto: Liis Treimann

Teisipäeval pärast võimupööret uueks Jõgeva linnavolikogu esimeheks valitud Rahvaliitu kuuluv Mai Treial usub, et laiapõhjalisem koalitsioon muudab linnajuhtimist tasakaalukamaks ning teenib paremini elanike huve.

Reformierakonna ja IRL-i asemel moodustavad Jõgeval koalitsiooni nüüd IRL, Keskerakond ja Rahvaliit. Uus linnavõim lubas olla koostöövalmim ning arvestada ka väljastpoolt tulnud ettepanekutega.

Treiali hinnangul tõestas eeldusi koalitsiooni ja opositsiooni koostööks ka teisipäevane voikogu istung: «Arvan, et koostöövalmiduse nurgakivi sai volikogus pandud esimeste töötundidega,» märkis Treial, lisades, et nende parandusettepanekute hääletamisel, mis aitavad Jõgevat inimkesksemaks muuta, valitses lausa üksmeel.

Ka mitmetel teistel hääletustel tuli opositsioonist koalitsiooniliikmete häältele lisa. «Minu arvates muudab see linnajuhtimist tasakaalukamaks ja teenib kokkuvõttes linnarahva huve,» lausus Treial.

Uueks linnavolikogu esimeheks valitud poliitik nõustus enda sõnul kandideerima sellele ametikohale volikogu uue koalitsiooni ja paljude linnaelanike soovil. Töös peab ta vajalikuks seismist turvalise kodulinna ja linnakodanikest hooliva valitsemise eest. «Kohalik võim peab arvestama kohalike vajadusi ja olema rahva teenistuses.»

Otsustamise juurde lubas Treial kaasata mitmete eluvaldkonade esindajaid alates ettevõtjatest, mittetulundusühingutest, kuid teisigi jõgevlasi alates kooliõpilastest kuni väärikates aastates inimesteni välja.

Teisipäevane volikogu kinnitas ka linnavalitsuse koosseisu. Sinna kuuluvad lisaks linnapeale Mihkel Kübarale (IRL) ka abilinnapea Aare Olgo Keskerakonnast. Samuti astub linnavalitsuses ametisse keskerakondlane Heli Raevald, Isamaa ja Res Publica Liidust Priit Põdra ja Rahvaliidu fraktsioonist ettevõtja Maido Mägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles