Uus sari toob vaatajate ette kurbnaljaka elu

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Hakkab jälle pihta» tegevus käib Tartus elava pere ümber ja sees. Perre kuuluvad näitlejannast ema Veronika Vesilind (Ragne Pekarev), kaksikud Martin ja Anders Vesilind (Martin ja Anders Hollo) ning kooliõpetajast isa Raimond Vesilind (Helgur Rosenthal).
«Hakkab jälle pihta» tegevus käib Tartus elava pere ümber ja sees. Perre kuuluvad näitlejannast ema Veronika Vesilind (Ragne Pekarev), kaksikud Martin ja Anders Vesilind (Martin ja Anders Hollo) ning kooliõpetajast isa Raimond Vesilind (Helgur Rosenthal). Foto: Kaader filmist

Oktoobris Tartus alanud tihedad tööpäevad telesarja «Hakkab jälle pihta» filmimiseks on kandnud vilja, millest esimesed sajad vaatajad saavad tükati osa juba täna ja reedel ning tuhanded pühapäeval.

Mõni üksik vaataja oli nii läbematu, et küsis Kuukulguri filmikompaniist sarja kolm esimest osa isegi mõni päev varem vaadata. Ei löödudki suu peale. Ja nii saab nüüd kirjutada, mida «Hakkab jälle pihta» pooletunnised jupid näitavad ning kellele need võiksid erilist huvi pakkuda.

Kindlasti tasub Andres Maimiku ja Rain Tolgi filmi vaadata tartlastel. Film on kirjutatud ja üles võetud nii, et loo tegelasteks on tartlased ja põhilised tegevuspaigad on sügiseses Tartus.

Maja Tammelinnas

Tammelinnas aia sees on väike maja, milles elavad kooliõpetaja Raimond Vesilind ja näitlejanna Veronika Vesilind ning nende pojad Martin ja Anders, väga sarnased kaheksa-aastased kaksikud.

Nende elu on enamasti üsna pingeline. Kaksikud ei kuula sõna ja teevad tempe, ühtlasi põhjustavad emale ja isale vaidlusi kasvatusküsimuste üle. Pingeid lisab Raimondi ema Urve, kes loodab õpetliku sõnaga teha paremaks oma poja ja minia elu.

Peresuhteid ei leevenda seegi, et nii pereisa kui ka pereema lasevad ennast kaasa tõmmata armukadedusel. Selleks hingenärimiseks annab põhjust ühelt poolt Raimondi kohtumine varasema kooselupartneriga ja teiselt poolt Veronika suhtlemine oma lavapartneriga seksistseeni filmimisel.

Niisiis leiavad endale uuest sarjast vaatamist ja samastamisvõimalusi need tartlased ja mittetartlased, kes elavad tavalist pereelu. Sest ideaalselt ei ela meist ju keegi.

Andres Maimik ja Rain Tolk on ajaleheintervjuudes märkinud, et nad tunnevad sarja tegelaste vastu sümpaatiat, et nad on nende poolt, mitte vastu. Et nad ei naera neid välja, vaid naeravad nendega (ja vaatajatega) kaasa. Nii see ongi, vähemalt kolmes esimeses osas.

Nad on lubanud ka selliseid hetki pereelust, mida on piinlikuvõitu, pisut ebamugav vaadata. Ja-jah, ekraanil on tõesti  selliseidki stseene.

Ragne Pekarev ja Helgur Rosenthal on pereema ja -isa osas suurepärased, nagu ka Kais Adlas, kes mängib Raimondi ema Urvet.

Tädi Helmi kõrvalrollis üllatab meeldivalt Vanemuise inspitsient Mai Jägala ja väga hea on ka Veronika isa rollis endine vanemuislane Tõnis Uibo. Kaksikud poisid Anders ja Martin Hollo on oma mänguvabaduses lausa võrratud.

Loota on järge

Nii palju siis sarja kolmest esimesest osast. Need annavad alust arvata, et kolm järgmist osa on samuti head.

Maimik ütles oktoobri lõpus Tartu Saksa Kultuuri Instituudis peielauaepisoodi filmimisel Tartu Postimehe reporterile, et kui kuus esimest osa «osutuvad jätkusuutlikuks, siis teeme veel». Hea oleks küll, kui nii lähekski.

Teleris ja kinolinal

• 13. jaanuaril kell 20.30 on ETV kavas sarja «Hakkab jälle pihta» esimene osa.

• Sarja tutvustav eellinastus on täna kell 19.30 Solarise kinos ja reedel kell 19 Tartu Uues Teatris.

• Stsenaariumi, režii ja montaaži on teinud Andres Maimik ja Rain Tolk.

• Operaatorid Mihkel Soe ja Ivar Taim, kunstnik Kristiina Ago, valgus Henri Savitski, heli Valter Jakovlev, järelhelindus Tarvo Schmeimann, casting Piret Simson, produtsent Anneli Lepp.

• Sarja on tootnud Kuukulgur Film.

Allikas: Katrin Maimik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles