Näitus vajab vaatajate kommentaare

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taasavatud Tartu vana vaksal kogub populaarsust ka näitusepinnana.
Taasavatud Tartu vana vaksal kogub populaarsust ka näitusepinnana. Foto: Sille Annuk

Tartu raudteejaamas (Vaksali 6) avati eile kommunismiohvrite memoriaali asukoha ja ideekavandite rändnäitus. Eesmärgiks on kutsuda vaatajaid üles näitusetöid ja memoriaali rajamise ideid kommenteerima.

Näituse lõppedes edastab kultuuriministeerium võistlustööd koos kommentaaridega valitsusele arutamiseks. Seal selgub lõplik otsus memoriaali rajamise kohta.

Kommunismiohvrite memoriaali ideekavandi võistluse korraldasid kultuuriministeerium ja Eesti Arhitektide Liit. Esimene ja teine koht läksid jagamisele, kolmandat kohta välja ei antud.

Esimese ja teise koha vääriliseks tunnistas žürii ideekavandi märgusõnaga «Vest», mille autorid on Armin Valter ja Joel Kopli, ning ideekavandi märgusõnaga «Mälutulbad», mille autor on Koit Ojaliiv.

Kommunismiohvrite memoriaali ideevõistlusele laekus ühtekokku 66 võistlustööd. 2011. aastal eksponeeriti neid Tallinnas Eesti Arhitektuurimuuseumis. Eelmisel aastal oli näitus Haapsalus, Pärnus, Põltsamaal, Põlvas, Rakveres ja Jõhvis.

Tartlased ja Tartu külalised saavad minna väljapanekuga tutvuma 25. jaanuarini, misjärel viiakse see järgemööda Kärdlasse, Kuressaarde, Valka, Võrru, Viljandi, Paidesse ja Märjamaale. Näitust saab vaadata ja kommenteerida ka veebiaadressil www.arhliit.ee/memoriaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles