Lapsi sõidutanud bussijuht oli purjus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Esmaspäeval Põlva ringteel juhtide kainust kontrollinud politseinikud peatasid lapsi sõidutanud 69-aastase väikebussi juhi, keda pärast alkomeetrisse puhumist enam kuidagi sõidukirooli jätta ei saanud.

Lõuna prefektuuri kinnitusel sõitis mees 17-kohalise väikebussiga Ford Transit. Reisijateks olid 12 last ja kolm täiskasvanut.

Põlva patrullteenistuse vanemkomissar Toomas Lihtmaa pidas bussijuhi sellist käitumist arusaamatuks. «Absoluutselt vastutustundetu käitumine kutselise juhi poolt, kes paneb joobnuna sõitma asudes ohtu ühekorraga tosina lapse ja teiste liiklejate elud.»

Politseinikud kõrvaldasid mehe juhtimiselt ning kaasreisijatel tuli teekonda paraku jätkata jalgsi.

Kokku kontrolliti Põlvas 498 sõidukijuhti ning teistel olulisi rikkumisi ei tuvastatud.

Politsei lubab olla jätkuvalt karm ja resoluutne nende sõidukijuhtide suhtes, kes alkoholi tarvitanuna liiklema kipuvad. Ühtlasi paneb politsei inimestele südamele, et nad teataksid joobekahtlusega sõidukijuhti silmates sellest kindlasti lühinumbrile 110.

Märganud rikkumist, mis ei nõua kohest politseilist sekkumist, saab teada anda Lõuna-Eesti liiklusliini lühinumbril 14900.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles