Laulukarussell keerles Vanemuises

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Laulukarusselli» proov Vanemuise suures majas.
«Laulukarusselli» proov Vanemuise suures majas. Foto: Kristjan Teedema

Parimatel laululastel ja nende vane-matel paljudest Eesti kohtadest oli eile väga raske tööpäev. Ärgata tuli varahommikul ja sõita Tartusse Vanemuise suurde majja, kus kell 19 algas saatesarja «Laulukarussell» finaalsaate otseülekanne. Enne seda tuli aga teha proovi.

Kell 14 algas «Lotte jõulupeo» kujundusega laval peaproov. Kui saatejuhid Mikk Jürjens ja Mari Pokinen olid Urmas Lattikase ansambli saatel esitanud «Tigeda tikri» ja seejärel oma jutud ära rääkinud, tuli esimese võistluslauljana kaamerate ette Harjumaa poiss Daniel Bakler (pildil paremal).

Eesti suurim laste lauluvõistlus «Laulukarussell» sai alguse 28. märtsil 1992. Esimene saatejuht oli Vahur Kersna. Peamine erinevus varasematest lauluvõistlustest oli see, et linnad ja maakonnad selgitavad oma kohalike võistlustega ise välja need lapsed, kes pääsevad televõistlusele.

«Laulukarusselli» mõtlesid välja Aarne Saluveer ja Eve Viilup, kes oli ka eile õhtul finaalsaatega lõppenud võistluse koordineerija. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles