Linna risustamise asemel vii jõulukuusk tulle

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleskulptuuride põletamine Emajõe ja Anne kanali vahelisel haljasalal.
Tuleskulptuuride põletamine Emajõe ja Anne kanali vahelisel haljasalal. Foto: Margus Ansu

Selle asemel, et pudenevate okastega jõulupuu pimeduse varjus vaikselt prügikasti kõrvale sokutada ja loota, et küll keegi selle ära viib, saab selle täiesti ausalt ja avalikult viia Emajõe ja Anne kanali vahelisele haljasalale, kus neist saavad tuleskulptuurid.

Linnavalitsuse teatel on kõigil võimalus viia oma jõulukuusk haljasalale alatest kolmapäevast, 9. jaanuarist. Okkakandjaid kogutakse kuni reede, 11. jaanuarini kella 18-ni. Tartu koolide õpilased valmistavad seal neist tuleskulptuurid.

Vana kuuse saab tasuta ära anda ka Jaama 72c ja Turu 49 asuvates jäätmejaamades.

Juba kümnendat korda toimuv tuleskulptuuride põletamise üritus on sündinud soovist muuta linnaruum pärast jõule ja aastavahetuspidustusi puhtamaks. Arvukad korterites kasutuks jäänud pühadekuused vedelevad igal aastal elumajade vahel ning risustavad prügikastide ümbrusi. See ei pea aga nii olema.

Vanadest kuuskedest valmistavad Tartu koolide õpilased kolme päeva jooksul tuleskulptuurid, mis süüdatakse reedel, 11. jaanuaril kell 18. Tuleskulptuure võivad ehitama minna kõik soovijad, enne tuleb aga kindlasti registreeruda, et korraldajad teaksid kui palju materjale varuda.

Pärast kuuskede põletamist 11. jaanuaril palub linn kuuski Emajõe ja Anne kanali vahelisele alale enam mitte tuua.

Ürituse korraldaja on Henry Timusk, tel 514 7678.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles