Mustvees algab uisumaratoni raja mahamärkimine

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevipoja uisumaraton. 30 km võistlus.
Kalevipoja uisumaraton. 30 km võistlus. Foto: Kristjan Teedema

Vaja oleks kümmekond külmakraadi, et jää tüseneks veel umbes viis sentimeetrit. Siis saaks hakata märgistama maratonirada, leidis eile Mustvees kogunenud Kalevipoja uisumaratoni korralduskomitee.

Koosolekul pandi paika ka inimesed, kes hakkavad juhtima 2. veebruariks kavandatud spordisündmuse erinevaid valdkondi. Komitee esimehe, Jõgeva maavanema Viktor Svjatõševi sõnul määrati vastutavatele kohtadele inimesed, kel on suurte spordisündmuste läbiviimise kogemused olemas.

Kui nädalavahetus toob piisavalt külmakraade, saab raja märgistamisega alustada juba tuleval nädalal. «Selleks, et Peipsi järve jääl maratoni turvaliselt läbi viia, on tarvis minimaalselt miinus kümne kraadise temperatuuri püsimist vähemalt nädal enne võistluse algust,» märkis Jõgevamaa Spordiliit Kalju tegevjuht Uno Valdmets, kes on võistluste peakohtunik. Viimaste nädalate sulast on olnud tema sõnul nii palju kasu, et see sulatas järvelt lume.

Jääkihi paksus on praegu 25 senitmeetrit, mis võimaldab liikumist jalgsi, mootorsaani ja ATV-ga, kuid esialgu veel mitte rajatraktoriga. Usiumaratoni rajameistri, Kasepää vallavalitsuse ehitus-ja keskkonnaspetsialisti Ilari Domaškini kinnitusel on plaanis viiekilomeetrine rada üle vaadata ja märgistada. Selleks, et traktor või autod saaksid rajale minna, peab jää pakusus olema vähemalt 30 senitmeetrit, lisas ta

Maavanem Viktor Svjatõševi sõnul valiti tänavuse uisumaratoni toimumispäevaks Tartu rahu aastapäev põhjusel, et see oli spordikalendris tühjem päev. Mitmetele hilisematele nädalavahetustele on planeeeritud olulised spordi-ja kultuurisüritused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles