Tartut tabas autodesse sissemurdmiste laine

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhutud auto küljeklaas. Foto pole sündmusega seotud.
Lõhutud auto küljeklaas. Foto pole sündmusega seotud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ööl vastu eilset ja tänast on Lõuna prefektuurile laekunud arvukalt teateid sissemurdmistest sõiduautodesse Tartu linnas. Politsei hoiatab linlasi ning kutsub neid üles tähelepanelikkusele.

Lõuna prefektuur on saanud kümmekond teadet selle kohta, et ööl vastu 3. jaanuari ja 4. jaanuari lõhuti mitmel pool Tartu linnas sõiduautode küljeklaase ning varastati või püüti varastada automakke ja muud sõidukisse jäetud tehnikat.

Näiteks teatati, et sõidukitesse on sisse murtud annelinna piirkonnas Kaunase puiesteel, Anne ja Jaama tänaval. Samas on teada sarnased juhtumid autodesse sissemurdmistest ka näiteks Peetri ja Põllu tänavatelt.

Kannatanute arv võib olla aga suurem kui seni saadud teadete hulk, usub politsei.

Tartu kriminaalpolitsei palub kõigil kuriteoohvriks langenutel sellest politseile teatada. Ühtlasi palutakse endast märku anda isikutel, kes on märganud viimastel öödel Tartus kahtlasi isikuid ja toimetamist mõne sõiduauto juures.

Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Vallo Koppel ütles, et viimastel aastatel on sissemurdmised sõidukitesse Tartumaal silmapaistvalt vähenenud. Kui aastal 2010 registreeriti selliseid kuritegusid enam kui 400, siis 2012. aastaks langes see näitaja ligikaudu 150-le.

Koppel lisas, et kuigi autodesse sissemurdmiste tendents on olnud vähenev, ei tohiks sõidukiomanikud siiski oma vara suhtes valvsust kaotada. «Sõidukisse ei tohiks nähtavale kohale hinnalisi esemeid jätta ning võimalusel tuleks auto parkida valvega parklasse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles