Tartu tahab avada jõekaldaid kalastajaile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamehed Emajõel.
Kalamehed Emajõel. Foto: Margus Ansu

Harrastuskalastajatele paremate tingimuste loomiseks saab Tartu linn keskkonnainvesteeringute keskuselt toetust 43 751 eurot.

Linnavalitsuse teatel on järgneva kahe aasta jooksul kavas korrastada Emajõe äärne kallasrada Ihaste luhal ning ehitada jõele kaks kalapüügiplatvormi.

Abilinnapea Raimond Tamme kinnitusel on linna kaugem eesmärk see, et Emajõe kaldad oleksid kogu linna ulatuses korrastatud ning avatud jalakäijatele, jalgratturitele ja tervisesportlastele.

Esimese sammuna on soov korrastada populaarne kalastamispaik Ihaste luha servas, mis on seni täies pikkuses suhteliselt raskesti läbitav. «Linlased saavad  juurde ühe kauni jõeäärse puhkeala, mis piirneb Natura looduskaitsealaga ja sobib kindlasti väga hästi kõigile loodusenautijaile,» leidis Tamm.

Järgneva kahe aasta jooksul on kavas korrastada  jõeäärne ala Vana-Ihastest kuni Sõpruse sillani. Maha võetakse võsa, kraavikohtadesse pannakse purded ja kallasrajale paigaldatakse 20 istepinki.

Üles pannakse infostendid, mis tutvustavad Emajõe bioloogilist mitmekesisust ja harrastuskalastuse reegleid. Emajõele rajatakse ka kaks kalapüügiplatvormi, mida saab vajadusel kasutada kalapaatide sildumiseks. Üks platvorm tuleb Supilinna, teine Jõe keskuse juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles