Tamme gümnaasiumi juhi konkursi võitis kutsutud kandidaat

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallo Reimaa.
Vallo Reimaa. Foto: Liis Treimann

Novembris teist korda välja kuulutatud Tamme gümnaasiumi direktori konkursile esitas oma dokumendid kümme kandidaati, kellest komisjon valis detsembri lõpus võitjaks linna enda kutsutud Vallo Reimaa.

«Me tegime talle ettepaneku kandideerida siis, kui esimene konkurss nurjus. Me ei saanud lubada, et teine samamoodi luhtub, ning vaatasime ka ise linna peal ringi, kes direktoriks sobiks,» ütles linna haridusosakonna juhataja Riho Raave.

Raave tunnistas, et hääletas konkursil Reimaa poolt.

Raave käis ka umbes kaks nädalat enne komisjoni otsust Reimaale tutvustamas Tamme koolimaja. «Teistele maja ei tutvustatud, aga kõigil oli see võimalus,» sõnas ta.

Et Reimaa valimisel ei tekiks huvide konflikti, vahetas linn välja ka konkursikomisjoni liikme. Tartu koolijuhtide ühenduse esindaja Tiina Kallavuse asemele, kes on Vallo Reimaa elukaaslane ja tema praegune otsene ülemus Herbert Masingu koolis, määrati liikmeks Ott Ojaveer.

Raave väitel ei olnud konkurss siiski formaalne ja Reimaa võit polnud ette teada. «Mul oli oma kindel kandidaat ja see ka võitis, aga ma ei teadnud, kuidas jagunevad komisjoni hääled,» sõnas Raave. Kaheksast liikmest toetas Reimaad viis, üks jäi erapooletuks ja kaks eelistasid teist lõppvooru pääsenud kandidaati. Reimaa eeliseks nimetas Raave head väljendus- ja suhtlusoskust ning senist kogemust.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles