Lapsed nakatuvad improvisatsiooni

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormi Tuuling Jah! Improgrupist pani noored mängima nii röstrit kui ka öökulli. Eile alles hakati harjutama, laupäevaks valmivad noortel esitlused, mida võivad kõik huvilised minna Lille majja tasuta vaatama.
Tormi Tuuling Jah! Improgrupist pani noored mängima nii röstrit kui ka öökulli. Eile alles hakati harjutama, laupäevaks valmivad noortel esitlused, mida võivad kõik huvilised minna Lille majja tasuta vaatama. Foto: Sille Annuk

Lille maja saalis käis eile pidev liikumine, kui 3.–7. klassi noored kehastusid impronäitleja Tormi Tuulingu juhendamisel vaheldumisi kolmekaupa autojuhtideks, elevantideks, öökullideks ja röstriteks.

Korrus allpool, keldrikorruse noortekohvikus oli samal ajal pika laua taha kogunenud koosolekutäis lapsi, nagu hindas nende hulka üks töötoa juhendajatest Alvin Kanarbik Nabanemise rühmitusest. Seal olid 1.–3. klasside õpilased, kellel oli parajasti käsil unenäolise kosmosemaailma ja selle tegelaste, unenäolaste loomine.

Pärast lõunat tegid rühmad vahetust. Nabanemise liige Mari Rohtla rääkis, et vanemate õpilaste ülesandeks on nooremate väljamõeldu ellu viia ning laupäevaks võiks valmida marionettidega nukufilm. Kui seda aga ei jõua, siis vähemalt kujundatakse keldrisse unenäoline kosmos.

Need olid selleaastase noorte improfestivali esimese päeva esimesed töötoad. Festivali peakorraldaja, Lille maja noorsootöötaja Auli Auväärti suureks rõõmuks on üritus sel aastal suurem ja laiahaardelisem kui kunagi varem.

Eelmistel aastatel keskenduti peamiselt improvisatsiooniteatrile ning töötoad olid täiskasvanutele ja noortele alates 15. eluaastast. Nüüd on kaasatud ka improviseeriv tants ning festivali raames on temaatilised linnalaagrid noorematele lastele.

Seda ühest küljest selleks, et noortele ka talvevaheajaks tegevust anda ning teisalt julgustada lapsi improviseerima ning pisitasa tekitada järelkasvu improteatrile.

Unustatud pole aga ka gümnaasiuminoori, tudengeid ja täiskasvanuid, neile on sel aastal kolm neljapäevast õpituba. Koreograaf ja tantsija Kaarel Väli õpetab tantsulist improvisatsiooni, näitleja ja lavastaja Andres Noormets juhendab juba teist aastat tegevusliku improvisatsiooni huvilisi ning foorumteatrist räägib jokker Tuuli Rindemaa Nora teatrist.

Kes tahavad näha, mida noored nelja päeva jooksul välja on mõelnud ja kuidas õppinud vaatajate silme all näitemängu looma, on oodatud Lille majja laupäeval kell 14. Lisaks etendustele esineb ka laste köögiviljaorkester ning keldris avatakse kosmos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles